Tenis

Hrvatska bez napretka

Vedran Babić • četvrtak, 05.02.2009.
Hrvatska bez napretka
Foto: Ivor Krapac

Hrvatska Fed Cup reprezentacija poražena je od Estonije s 2:1 u prvom susretu skupine D turnira euroafričke zone Grupe 1 koji se održava u Tallinnu, čime je izgubila sve šanse za proboj u Svjetsku skupinu II...

Kao što se i očekivalo, dvoboj između domaćina Estonije i Hrvatske odlučio je pobjednika skupine. To će biti domaće tenisačice, koje su bile bolje u oba pojedinačna susreta. Prvo je 109. na svijetu Maret Ani sa 6:3, 2:6 i 6:4 nadvisila Petru Martić (207.), a zatim je Kaia Kanepi (24.) na tri gema ostavila Sandu Mamić (198.).

Martić je na servisu Ani za meč imala tri prilike za break, ali se Estonka izvukla i donijela svojoj zemlji prvi bod, dok je njena kolegica Kanepi opravdala klasu i bez ikakvih problema deklasirala Mamić (6:3, 6:0). U dvoboju parova koji nije imao rezultatski značaj, Jelena Kostanić - Tošić i Ana Vrljić su u tri seta porazile Margit Ruutel i Anett Schutting.

Estonija je jučer u svom prvom susretu s 3:0 nadigrala Bugarsku, pa je današnjom pobjedom i teoretski osigurala prvo mjesto i nastavak borbe za ulaz u Svjetsku skupinu II. Što se naših djevojaka tiče, one će sutra s početkom u 10 sati protiv Bugarske pokušati doći do pobjede i zadržati drugo mjesto, s kojim bi i dogodine nastupali u euroafričkoj zoni. U suprotnom, odabranice Gorana Prpića naći će se u razigravanju za ostanak u istoj zoni.

Fed Cup Grupa 1 euroafričke zone, skupina D: Estonija - Hrvatska 2:1 (Ani - Martić 6:3, 2:6, 6:4, Kanepi - Mamić 6:3, 6:0, Ruutel/Schutting - Kostanić - Tošić/Vrljić 4:6, 7:5, 4:6)
Poredak: Estonija 2-0, Hrvatska i Bugarska 0-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!