Zimski sportovi

"Važno je razmišljanje"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.02.2009.
"Važno je razmišljanje"
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim je danas, sa startnim brojem 42, na spustaškom treningu na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu napravio, definitivno, najveće iznenađenje, zauzevši odlično treće mjesto i potvrdivši tako spremnost za najveće dosege. Pokazao je Natko i da se nikako ne trebamo bojati egzistencije hrvatskoga skijanja nakon Ivice Kostelića, te odlično najavio potencijalnu medalju u kombinaciji...

"Prije samog starta si kažem: Ovo sada moraš odvoziti korektno. U svakim vratima imam točnu viziju što napraviti i kako, i to je u biti jedina tajna - vizualiziranje. Ne razmišljam o vremenu i cilju, samo o tome da u svakim vratima vozim što bolje. Govorim si, često, da moram bolje okretati, i takve stvari... Važno je da tokom cijele staze razmišljate - razmišljanje prestaje tek kada uđete u cilj i završite utrku., rekao je naš skijaški reprezentativac u razgovoru za Skiracing.

Što nakon odvožene utrke? "Volim otići u šetnju s curom, popiti pivo ili sok... U biti se najviše volim družiti s djevojkom, ići u duge šetnje... To me najviše opušta."

Pitanje o najdražoj stazi gotovo i nije bilo potrebno: "Najdraže skijalište mi je Val d'Isere, dolazio sam tamo još kao dijete, vozio utrke i uvijek se odlično proveo. Osvojio sam također i prvo postolje u Svjetskome kupu tamo, pa i prve bodove uopće... Planina je također veoma dobra za skijanje, staza može izdržati gotovo sedam dana i tamo se uistinu osjećam kao kod kuće."

Slobodno vrijeme? "Volim čitati knjige, gledati filmove i družiti se s prijateljima. Nekada sam igrao i hokej, imam i brodić u Hrvatskoj, volim jedrenje..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!