Tenis

Parovi donijeli ostanak

Vedran Babić • petak, 06.02.2009.
Parovi donijeli ostanak
Foto: Ivor Krapac

Fed Cup reprezentacija Hrvatske i dogodine će nastupati u Grupi 1 Euroafričke zone. Rezultat je to pobjede nad Bugarskom na turniru u Tallinnu...

Goran Prpić i njegove izabranice ispunili su zacrtani cilj, a to je ostanak u Euroafričkoj zoni. Iako se potajno očekivao proboj prema Svjetskoj skupini II, jučerašnji poraz od domaćina Estonije našu selekciju je natjerao na borbu za ostanak u sadašnjem rangu natjecanja, a u njemu su i ostali zahvaljujući pobjedi od 2:1 nad Bugarskom.

U prvom pojedinačnome meču Petra Martić je sa 6:2 i 6:1 deklasirala oko 200 mjesta slabije rangiranu Elicu Kostovu, da bi zatim Sanda Mamić izgubila od prve bugarske tenisačice Cvetane Pironkove 7:5, 6:3. Zagrepčanka je povela s 5:2 u prvom setu, ali je od idućih 14 gemova osvojila samo tri.

Odlučujući bod za ostanak hrvatske reprezentacije u Grupi 1 Euroafričke zone donijele su u igri parova Martić i Jelena Kostanić - Tošić sa 7:6 (3) i 6:1 protiv Pironkove i Kostove. Bugarskoj sada predstoji razigravanje u kojem će nastojati izbjeći pad u Grupu II. Protivnik će joj biti naš susjed Bosna i Hercegovina.

U ostalim skupinama također su poznate prvoplasirane reprezentacije koje će se sutra boriti za dvije ulaznice u Svjetsku skupinu II 2010. godine. U skupini A to je Velika Britanija, koja je ostvarila tri čiste pobjede, u skupini B to je Poljska na čelu s Agnieszkom Radwanskom te u skupini C Bjelorusija s Victorijom Azarenkom.

Tako će u polufinalu snage odmjeriti Estonija i Bjelorusija, odnosno Poljska i Velika Britanija, dok će za ostanak u Grupi 1, uz Bugarsku i BiH, još razigravati Luksemburg i Austrija.

Fed Cup Euroafrička zona, Grupa 1, skupina D: Hrvatska - Bugarska 2:1 (Martić - Kostova 6:2, 6:1, Mamić - Pironkova 5:7, 3:6, Martić/Kostanić - Tošić - Pironkova/Kostova 7:6 (3), 6:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!