Zimski sportovi

Ivica se vraća u Hrvatsku

Antonija Pavlić • subota, 07.02.2009.
Ivica se vraća u Hrvatsku
Foto: Davor Sajko

Iako smo se svi do posljednjeg trenutka nadali i molili, čini se da od nastupa Ivice Kostelića na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu ipak neće biti ništa. Najbolji je skijaš svijeta, naime, s ocem Antom, direktorom skijaške reprezentacije Vedranom Pavlekom i liječnicima, danas otputovao u Daruvarske toplice, gdje bi pod budnim okom doktora Božidara Egića trebao primiti rehabilitaciju i konačno zaliječiti neugodnu ozljedu leđa.

Bilo mu je teško, to je svakome tko je gledao i pratio ovih nekoliko dana Svjetskoga prvenstva bilo kristalno jasno. Više je puta Ivica Kostelić napomenuo kako mu je glavni afinitet Svjetski kup. Spustaški je trening u petak odradio, činilo se, solidno, stazu odvozio do kraja i potvrdio medijima da su bolovi u leđima gotovo prošlost. No, nakon ponovnog pojavljivanja i velike borbe s ukliještenim živcem, Ivica je odlučio da ne želi riskirati zdravlje i u dogovoru s liječnicima i ocem Antom odlučio odustati od nastupa na Svjetskom prvenstvu.

"Pokušao sam jučerašnji trening odraditi maksimalno, no staza je jednostavno bila preteška, neravna, i to je bilo preveliko opterećenje za moja leđa. U subotu ujutro sam se osjećao veoma loše, ti su me treninzi u Francuskoj, čini se, samo dodatno 'pokopali' i onemogućili mi što brži oporavak. Sada mi ne preostaje ništa drugo nego vraćanje u Hrvatsku i nastavak terapije u Daruvarskim Toplicama", rekao je Ivica.

Teško ostvarivim, iako mogućim, čini se sada nastup tek u slalomu sljedeće nedjelje: "Trebao sam se odlučiti: ili za oporavak uoči nastavka sezone u Svjetskom kupu, ili za Svjetsko prvenstvo, ovakva 'krpanja' ne funkcioniraju. Imam već 'iskustva' s bolnim leđima, a kako je jasno da se situacija ne poboljšava, odlučio sam jednostavno odustati od veleslaloma i superkombinacije, ne želim da se stvari još pogoršaju. Volio bih da mogu nastupiti, no zdravlje mi je važnije od medalje bilo kojeg sjaja. U slalomu bih mogao nastupiti budem li se uspio opraviti do sredine sljedećega tjedna, no Svjetski kup mi je trenutno daleko važniji i nadam se da ću se oporaviti do Sestrierea."

Direktor reprezentacije, Vedran Pavlek, nije htio otkriti koliko će rehabilitacija u Ivičinom slučaju trajati: "Ivica ima herniju i disbalans zdjelice, i teško je sada prognozirati o koliko se dana oporavka radi. Realne šanse za nastup u nedjeljnom slalomu postoje, no njegov oporavak nam je od toga daleko važniji. Ako do sredine tjedna bude potpuno spreman mogao bi nastupiti, dok će se u drugom slučaju odlučiti čuvati za Sestriere i nastavak Svjetskog kupa. Pokušati voziti superkombinaciju nema smisla, u toj disciplini Ivici nešto znače tek prva tri mjesta, a to u ovakvom stanju ne bi mogao postići. Smatram da smo donijeli najbolju odluku, najvažnije je da se vrati u optimalnu formu, iza njega je puno utrka i odmor će mu biti koristan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!