Nogomet

Inter: Od lošeg do vrlo lošeg

Mario Lešković • nedjelja, 08.02.2009.
Inter: Od lošeg do vrlo lošeg
Foto: Kristijan Komarica

Kako trenutno stvari stoje, a nema naznaka niti više mogućnosti zbog zatvaranja prijelaznog roka, Inter će na proljeće u tešku, rovovsku bitku za ostanak u Prvoj HNL. Imena igrača koje su doveli nisu ni približno kvalitetom onima koji su napustili klub, tako da žute čeka neizvjesno proljeće...

Inter će na proljeće teško skupljati bodove. Nije da sumnjamo u stručnost trenera Perkovića, ali trenutna situacija u klubu ne odaje optimizam što se tiče nastavka sezone. Inter, unatoč činjenici da su prodali tri najbolja igrača i na njima zaradili oko milijun eura (neslužbene informacije), nije taj novac uložio u pojačanja. Dovedeni su igrači za koje, u ovom trenutku, sumnjamo da če biti pojačanja, a otišao je "čarobni trokut" Sivonjić, Bule, Kukec. Prvi dio priprema momčad je provela u Medulinu gdje su odmjerili snage u prijateljskoj utakmici protiv Istre i pobijedili 3:0.

Transferi

Došli:
Marko Lončar (vraćen s posudbe iz Segeste)
Toni Golem (FC Ruch Chorzov - Poljska)
Ivan Bubalo (Široki Brijeg - BiH)
Luiz Paulo Hilario (Dodo) (FC Juventus Ltda. - Brazil)

Otišli:
Ivan Perić
Ilija Sivonjić (Dinamo)
Nino Bule (Panserraikos - Grčka)
Davor Kukec (Panionis - Grčka)
Ante Ištuk (posudba u Vrapče)
Kristijan Brčić (Nacional - Portugal)
Neven Vuljanko (posudba u Međimurje)

Nakon toga kratko su se vratili u Zaprešić i u Blatu odigrali protiv Vrapča, te nakon utakmice su opet otišli prema Istri, ovaj put u Novigrad. Tamo su uz akumuliranje snage odigrali i tri prijateljske utakmice, protiv HIT Gorice (dvaput) i protiv Cibalije. Trenutno se momčad nalazi u Zaprešiću, a danas odlazi na posljednji dio priprema, u Poreč, gdje će Perković uigravati igrače koji su se izborili za prvi sastav. Naravno, borba za mjesta je još uvijek otvorena, ali neki igrači već su u određenoj prednosti.

Kako trenutno stoje stvari, momčad će biti pomlađena u odnosu na jesenski dio sezone, a to u prvom redu znači da će na vratima biti junior Matej Delač, mladić koji još nije napunio niti 17 godina. Perspektivan je vratar, a za njega su čuli i u portugalskoj Benfici, gdje je bio na testiranju.

Ostali dio momčadi uglavnom će popuniti igrači koji su te pozicije držali i dosad, dok bi u napadu, zahvaljujući odlasku Sivonjića i Bule, priliku mogao dobiti još jedan junior Mario Rašić, koji već dugo kuca na vrata prve momčadi, ali se dosad nije istaknuo zbog male minutaže, Na prijateljskim utakmicama, gdje ima veću minutažu, redovito se upisuje na listu strijelaca bez obzira na ime protivnika.

Od novih lica ističemo jedino Tonija Golema, igrača poniklog u Hajduku, koji je preko poljskog Ruch Chorzova došao u Zaprešić. Još je na preporuku Eduarda Da Silve, koji je igrao u Zaprešiću, došao i Brazilac Dodo, kod kojeg se vidi da ima odličnu tehniku, ali zasad još prolazi fazi privikavanja na momčad i vremenske uvjete koji vladaju u Hrvatskoj.

Žute čeka teška borba, u prvom redu sa Zadrom, za ostanak, ali ova situacija mogla bi iznjedriti nove igrače koji se dosad nisu istaknuli u našoj ligi, ali sasvim sigurno imaju kapacitete i kvalitetu da pomognu klubu, a samim time i sebi jer dobrim igrama skreću pozornost na sebe što im kasnije može pomoći da dođu do klubova bolje platežne moći, što je vidljivo iz slučajeva Bule, Sivonjića i Kukeca. Vidi se da ljudi u klubu znaju što rade. Ne obećavaju nešto što ne mogu ispuniti, ali isto tako igrači znaju da će sve obećano dobiti na vrijeme i da im u slučaju bolje ponude klub neće raditi probleme pri odlasku. Sasvim sigurno zdravo razmišljanje svih u klubu što bi za rezultat moglo dobiti dodatnu kompaktnost ekipe jer se može raditi bez stresa, a onda dobri rezultati dođu logičkim slijedom.

Dosad odigrane pripremne utakmice:
NK Istra - NK Inter Zaprešić 0:3
NK Vrapče - NK Inter Zaprešić 0:3
NK HIT Gorica - NK Inter Zaprešić 2:2 (prvi sastavi)
NK HIT Gorica - NK Inter Zaprešić 0:0 (rezervni sastavi)
HNK Cibalia - NK Inter Zaprešić 1:1
NK Inter Zaprešić - NK Krško 2:0
NK Vrbovec - NK Inter Zaprešić 0:1
NK NK Inter Zaprešić - Karlovac 2:3

Dogovorene prijateljske utakmice:
11.02. NK Inter Zaprešić - Vinogradar
12.02. NK Inter Zaprešić - Bonifika
14.02. NK Inter Zaprešić - Istra
18.02. Samobor - NK Inter Zaprešić

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!