Tenis

Estonija i Poljska idu dalje

Vedran Babić • nedjelja, 08.02.2009.
Estonija i Poljska idu dalje

U Tallinnu je završen turnir Grupe 1 Euroafričke zone Fed Cupa na kojem su se tražile dvije reprezentacije koje će dogodine nastupati u kvalifikacijama Svjetske skupine II. Nakon odigranih polufinala promociju su zaslužile domaćin Estonija i Poljska...

Estonija predvođena Kaiom Kanepi pobijedila je Bjelorusiju 2:0. Prvo je Maret Ani sa 6:3 i 6:4 bila bolja od Olge Govorcove, da bi pobjednički bod domaćinu donijela upravo Kanepi protiv udarne bjeloruske igle Victorije Azarenke. Bilo je 2:6, 6:3 i 6:1 za Estonku, a parovi se nisu niti igrali jer ne bi imali nikakav utjecaj na konačni rezultat.

Parovi su zato bili potrebni u drugom polufinalnom ogledu u kojem je Poljska s 2:1 eliminirala Veliku Britaniju. Odlučujući bod osigurale su Klaudia Jans i Alicja Rosolska pobjedom nad Sarom Borwell i Anne Keothavong 7:5, 6:3. Prethodno je Velika Britanija povela nakon što je Elena Baltacha na pet gemova ostavila Katarzynu Piter, ali je na 1:1 izjednačila Agnieszka Radwanska, savladavši Keothavong u dva tie breaka.

Estonija i Poljska će dakle od iduće godine imati priliku nastupiti u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa, dok će Bjelorusija i Velika Britanija ostati u ovome rangu natjecanja. U borbi za opstanak Bosna i Hercegovina je s 2:1 porazila Bugarsku, dok je istim rezultatom Austrija izbacila Luksemburg u Grupu 2, točnije rečeno, 4. ligu Fed Cupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!