Tenis

Kronologija Čilić - Ančić

Ivor Krapac • nedjelja, 08.02.2009.
Kronologija Čilić - Ančić
Foto: Kristijan Komarica

Posljednji dan PBZ Zagreb Indoorsa dat će nam odgovor na pitanje tko će biti drugi hrvatski pobjednik ovog turnira, nakon Ivana Ljubičića koji je naslov uzeo prije tri godine. U borbi za titulu susreću se Marin Čilić i Mario Ančić, a meč možete pratiti u tekstualnom prijenosu na Sportnet.hr...

Čilić - Ančić 6:3, 6:4

I gotovo je! Sjajan nastup Marina Čilića i zaslužena pobjeda u dva seta. Treći ATP naslov u karijeri u isto toliko finala, prvi kod kuće!

Vezane vijesti

Break! Zaista sjajan poen prvog hrvatskog reketa, prvo je dovukao Marija na mrežu, potom ga probio bekhend-dijagonalom - ima 5:4 i servis za naslov.

I 0:40 - Ančić je kod 0:30 poslao relativno otvoren i lak forhend u mrežu...

Evo nove Marinove prijetnje - ponovno je jači u izmjenama s crte, došao je do 0:30.

Osmi gem drugog seta donio je, barem rezultatski, malu šansu za Ančića. Nakon 40:15, stigao je do izjednačenja, ali Čilić asom i dobrim drugim servisom drži za 4:4.

Ančić je uvjerljivo držao za 4:3 u drugom setu. Dugo razdoblje bez break-lopti, barem za ovaj meč, tri glatka servis-gema u nizu...

Baš kad sam pomislio da je čovjek malo pao u igri, Čilić fantastičnim winnerima forhendom i asom na gem-lopti glatko drži za 3:3.

Mario je bez izgubljenog poena držao za 3:2. Potkraj prošlog i u cijelom ovom gemu Čilić je bio u defanzivi, nismo vidjeli previše takvih poena u ranijem dijelu meča...

Break! I još jedan Ančićev napad forhendom, Čilić to nije uspio vratiti i ponovno smo u egalu u setu. 2:2.

Dvije pogreške Čilića i odličan napad Ančića forhendom otvorile su Mariju priliku za povratak u set, ima 15:40...

Ančić je bio suočen s 0:30, no ipak je ostao čvrst i držao servis za smanjenje na 6:3 i 2:1.

Čilić bez puno muke potvrđuje break i stiže do 2:0 u drugom setu.

Break! I odmah gubitak servisa - Mario je očito htio previše, na break-lopti je poslao forhend puno predugo.

Ančić u problemima već početkom drugog seta. Marin jednostavno stiže na sve - sjajan winner bekhendom za break-loptu, prednost...

Drugi Čilićev servis za set prošao je bez Marijeve prijetnje. Prvi hrvatski reket držao je za 6:3 i približio se tituli.

Ančić je bez izgubljenog poena držao servis za smanjenje na 5:3.

Break! Forhend Čilića je od mreže otišao van terena, Mario je svojim prvim breakom u meču ostao u ovom setu.

Na 30:40 Ančić je poslao predugi bekhend, no bekhend Čilića u mrežu kod 40:40 donosi mu treću break-loptu u gemu.

Prvi put da je Marin ušao u seriju pogrešaka, tri u nizu za 15:40. Prvu break-loptu izvlači servis-winnerom na prvom servisu...

Break! Ančićeva igra sve više pada, sve je više pogrešaka, dok je Čilić zasad jednostavno prekonstantan otraga. Novi break, prvi hrvatski reket ima velikih 5:1 i servis za prvi set.

Čilić je potvrdio stečenu prednost držeći za 4:1 nakon 30:40. Break-loptu je izvukao servis-winnerom na prvom servisu.

Break! Čilić je poveo s 3:1 - Mario je kod 15:40 pokušao nešto promijeniti izlaskom naprijed, no nije bilo baš najbolje pripremljeno i Marin je to kaznio. Poslao je loptu na niski volej kojeg Ančić nije kontrolirao, izbacio je u aut.

Nova prijetnja Ančićevom servisu. Čilić zasad izgleda čvršće i sigurnije u izmjenama s crte, došao je do 15:40.

Prvi lakši servis-gem na bilo kojoj strani, Čilić je držao za 2:1.

Mario je držao nakon dvije Čilićeve break-lopte.

Ančić je tu break-loptu spasio dobrim drugim servisom kojeg Marin nije kontrolirao, potom je bio suočen s još jednom, no i na toj je pronašao pravi servis kad mu je trebalo.

Evo i opasnosti na drugoj strani. Mario je od 0:30 došao do 30:30, no bekhend-volej u aut donosi Čiliću break-loptu (30:40).

Prvi gem trajao je čak 11 minuta - Čilić je u međuvremenu propustio prvu gem-loptu, no na drugu ipak drži, poveo je s 1:0.

Nešto zabije, pa nešto promaši forhendom. Tako zasad izgleda Čilićeva učinkovitost na toj strani - šestu break-loptu spasio je winnerom, potom promašio jedan, pa ponovno zabio jedan forhend za izvlačenje sedme Marijeve break-lopte.

Marin je spasio i tu, a potom i još jednu break-loptu, ukupno petu. Zasad odlično igra na break-loptama Ančića, ali evo još jedne - šeste.

Čilić je izvukao sve tri - prolaz bekhendom protiv Marija na mreži, Ančićev promašaj forhendom, pa servis-winner za 40:40. No, Ančić je izborio i četvrtu break-loptu...

I odmah je opasno - Marinova neforsirana forhendom, pa dvostruka pogreška za 0:30, potom i odličan Ančićev retern kojeg ne kontrolira, 0:40, tri break-lopte...

Prvi servis, dakle, ima Marin Čilić - počelo je!

Mario Ančić dobio je ždrijeb i odlučio na početku primati servis, rekao je upravo Šveđanin Mohamed Lahyani, sudac u stolcu.

Prvi i treći hrvatski reket su s malim zakašnjenjem izašli na teren pred danas zaista lijepo popunjenim tribinama, došlo je oko 4.500 ljudi. Na redu je zagrijavanje.

Čilić traži svoj treći ATP naslov u isto toliko finala na Touru, nakon prošlogodišnjeg New Havena i Chennaija početkom aktualne sezone. Ančić je dosad uzeo tri ATP titule, 2005. i '06. u Hertogenboschu i '06. u St. Petersburgu, a ima i sedam izgubljenih finala.

Marin Čilić i Mario Ančić će na teren Ledene dvorane Doma sportova izaći u 17 sati. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!