Tenis

Čilić kralj Zagreba!

Ivor Krapac • nedjelja, 08.02.2009.
Čilić kralj Zagreba!
Foto: Kristijan Komarica

Prvi hrvatski reket Marin Čilić pamtit će četvrto izdanje PBZ Zagreb Indoorsa po svom trećem ATP naslovu u karijeri, prvom pred svojim navijačima. Čilić je u hrvatskom finalu pokazao previše za Marija Ančića i posve zasluženo uzeo zagrebačku titulu - cijelog tjedna bio je prejak za konkurenciju...

Marin Čilić i ATP finala i dalje su u velikoj ljubavi. Nakon što je dobio prva dva, lani u New Havenu i početkom 2009. u Chennaiju, slavio je i u trećem, vjerojatno najslađem, s obzirom da se dogodilo kod kuće. Ove nedjelje bio je prejak za Marija Ančića, uz pobjedu sa 6:3 i 6:4.

Već početak meča donio je pravu, izjednačenu borbu kakvoj smo se i nadali. Čilić je u 11 minuta dugom prvom gemu izvukao čak sedam Ančićevih break-lopti, 0:40 i četiri prednosti, da bi gem kasnije Mario i sam bio suočen s break-loptama, držeći za 1:1 nakon 30:40 i Marinove prednosti.

Prvi set krenuo je u smjeru hrvatskog broja jedan nakon breaka za 3:1, a nakon što je držao za 4:1 sa spašenih 30:40, u šestom gemu breaknuo je još jednom i otišao do teško dostižnih 5:1. Mario je uspio nadoknaditi jedan break minusa, no drugi je ostao, Čilić je odradio servis za set kod 5:3 bez većih problema.

U drugom setu Marin je krenuo još uvjerljivije, breakom već u prvom gemu i držanjem za 2:0. Ančić ga nikako nije uspijevao barem malo otjerati u defanzivu, a čim mu je i to pošlo za rukom, odmah je vratio break i ravnotežu u drugom setu.

Break odluke, nakon kojeg Mariju više nije bilo povratka, dogodio se kod 6:3 i 4:4. Čilić je ponovno pritisnuo kad mu je najviše trebalo, poveo s 5:4 i gem kasnije uvjerljivo odservirao za pobjedu.

Marin slavi svoj treći ATP naslov, drugi ove godine, nakon već spomenutog Chennaija, dok Mario može žaliti za novim izgubljenim finalom na Touru, osmim u 11 pokušaja. Ostao je na tri titule, posljednjom potkraj 2006. u St. Petersburgu.

PBZ Zagreb Indoors, 8.2.2009., finale: Čilić (Hrvatska, 2) - Ančić (Hrvatska, 7) 6:3, 6:4.

Parovi, finale: Damm/Lindstedt (Češka/Švedska, 1) - Kas/Wassen (Njemačka/Nizozemska, 4) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!