Tenis

"Nemoguća misija"

Ivor Krapac • nedjelja, 08.02.2009.
"Nemoguća misija"
Foto: Kristijan Komarica

Težak meč u polufinalu protiv Jana Hernycha, u kojem je spasio i tri meč-lopte u tie-breaku trećeg seta, ostavio je prevelik trag na Mariju Ančiću uoči finala PBZ Zagreb Indoorsa. Uz odličnog Marina Čilića, utjecaj na ovakav ishod imalo je i što Ančić jednostavno nije mogao pružiti više...

"Sve u svemu, Marin je odigrao bolje, kontrolirao je meč. Nema tu nikakve tajne, stvarno je odigrao na visokom nivou", bila je prva Ančićeva misao o porazu u finalu: "Tražio sam malo kraće poene nakon jučerašnjeg meča, noge su bile teške, u takvoj situaciji je bilo teško parirati u izmjenama. Dobro sam osjećao loptu, ali noge nisu slušale, tempo nije bio pravi."

"Nisam razmišljao o načinu kako će on izaći i početi meč. Jučer sam dao sve što sam imao, kasno sam se vratio iz dvorane, priprema nije bila baš idealna... On je odigrao dobro, to moram priznati, šetao me lijevo i desno, odlično reternirao čak i nakon mojih prvih servisa", čestitao je Mario danas jačem protivniku.

"Moj plan bio je da krenem dobro, da dam sebi šansu. Da sam iskoristio one break-lopte na startu bilo bi možda bolje, ali bilo je teško očekivati da se meč produži. Tražio sam kraće poene, ipak je bilo malo preriskantno igrati tako."

Više od tri sata dugi subotnji polufinalni triler protiv Hernycha odnio je previše, no Ančić nije htio puno govoriti o hipotetskoj situaciji da nije imao tako težak posao: "Teško je govoriti što bi bilo da je bilo... Probao sam posložiti taktiku s obzirom na jučerašnju dužinu meča, znao sam da ne bih izdržao dva, dva i pol sata u takvom tempu. Osjetio sam da je, što je meč išao dalje, njemu bilo lakše kad sam ga pritisnuo, stvarno je kontrolirao meč, nije mi dao šansu da se vratim."

"Danas je bila skoro nemoguća misija da nešto napravim, igrao sam koliko sam mogao, dao sam sve od sebe, ali jučerašnji meč uzeo je previše, u subotu sam dao i zadnji atom snage", zaključio je treći hrvatski reket.

Cijela sezona zasad, po Ančićevoj ocjeni, ide dobro, igra se kontinuirano popravlja: "Osjećam se dobro, radim u kontinuitetu, iz tjedna u tjedan čini mi se sve bolje i bolje. Ovaj dio sezone sam odradio rezultatski odlično, u mečevima koje sam izgubio igrao sam dosta kvalitetno - od četiri meča koja nisam dobio bolji su bili Top 10 igrači ili blizu te razine, kao Verdasco, a danas me svladao igrač koji će tamo sigurno biti."

"Dižem se na ljestvici, što je najvažnije, a nadam se, kao što sam rekao na početku godine, da ću igrati u kontinuitetu", dodao je Mario, kojeg prvo čeka Rotterdam idućeg tjedna, a potom priprema za Davis Cup i Čileance u Poreču. Između ta dva nastupa trebao je biti i u Marseilleu, no taj će turnir najvjerojatnije propustiti.

Što se Davis Cupa tiče, Ančić je ponovio vlastitu želju da navijači stignu u velikom broju i pruže podršku kao u ovom finalu: "Danas je bio stvarno užitak igrati, dugo je prošlo od zadnjeg hrvatskog finala na Touru, ljudi su to prepoznali i došli. Nadam se da će tako biti i u Poreču, da će se održati zamah koji smo napravili ovog tjedna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!