Tenis

Poreč nije upitan

HINA • ponedjeljak, 09.02.2009.
Poreč nije upitan
Foto: Zoran Zdelar

Održavanje teniskog Davis Cup susreta između reprezentacija Hrvatske i Čilea od 6. do 8. ožujka u Poreču nije upitno, pripreme su u punom jeku i sve ide prema planiranim rokovima...

Vijest da priprema uoči susreta ide po planu javljena je danas popodne iz ureda porečkog gradonačelnika Edija Štifanića nakon što su preliminarni rezultati epidemioloških istraživanja uzroka zaraze od legionarske bolesti za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva u Poreču pokazali kako je to najvjerojatnije bilo u sportskoj dvorani Žatika, a ne u hotelima u kojima su gosti boravili.

U priopćenju za javnost navodi se kako je voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof. Ira Gjenero Margan u stalnom kontaktu s porečkim gradonačelnikom te kako će se u dvorani nastaviti poduzimati sve epidemiološke mjere dok god se ne izuzme svaka mogućnost eventualne nove pojave infekcije.

Vezane vijesti

Kako se doznaje, da održavanje susreta Davis Cupa u sportskoj dvorani Žatika nije upitno potvrdila je danas i izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić, koja je prisustvovala redovnoj koordinaciji vezanoj za organizaciju ovog susreta.

"Nakon razgovora s prof. Irom Gjenero Margan, izvršna direktorica HTS-a kazala je da se zbog brzine gradnje svih novih dvorana nisu stigla izvršiti epidemiološka testiranja te da će nakon svih poduzetih mjera porečka dvorana biti u najkraćem roku sigurna od pojave takvih infekcija", stoji u priopćenju za javnost Grada Poreča, koji se nakon organizacije porečkog dijela rukometnog Svjetskog prvenstva intenzivno priprema za novi sportski spektakl u dvorani Žatika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!