Košarka

Pobjeda ili oproštaj

Branimir Korać • utorak, 10.02.2009.
Pobjeda ili oproštaj

Pred košarkašima Zadra na rasporedu je ključni dvoboj u drugom krugu Eurokupa. U svojoj dvorani ugostit će Uniks iz Kazana u susretu u kojem im igra samo pobjeda. Svaki poraz bi ih gotovo izbacio iz igre za nastavak natjecanja u nokaut fazi...

Poraz od Benettona u teškom trenutku za Zadrane posve je zakomplicirao situaciju našeg predstavnika u Eurokupu i doveo ga u tešku situaciju. Još jedan domaći poraz značio bi najvjerojatnije i definitivni oproštaj od narednog kruga stoga je susret s Uniksom iznimno važan ukoliko Zadrani žele dalje.

Nakon otkaza treneru Plesliću doveden je Zmago Sagadin koji će imati debi na klupi upravo u susretu s Uniksom. Dolazak Sagadina malo je smirio bijes navijača koji su za ovaj susret najavili bojkot i napuštanje dvorane u znak protesta jer nisu ispunjeni njihovi uvjeti za smjenu uprave kluba, no igrači su proteklih sati pozivali navijače na podršku te ostaje za vidjeti kako će sve završiti.

Vezane vijesti

Ovaj susret značit će i povratak Marka Popovića u Zadar gdje nije igrao još od vremena dok je nosio dres Cibone. U to vrijeme Popović je bio etiketiran kao "prodana duša", međutim, vrijeme liječi rane i treba očekivati kako će Zadrani pljeskom pozdraviti "Popa", ali i našeg drugog reprezentativca Krešu Lončara.

Upravo Popović i Lončar smatraju se među najvažnijim karikama Uniksa. Obojica igraju vrlo dobro i jake su karike momčadi iz Kazana bez obzira što ulaze s klupe i ne startaju uvijek u petorci.

Osim Popovića i Lončara, Uniks posjeduje još nekolicinu iznimno kvalitetnih igrača predvođenih svestranim francuskim reprezentativcem Tariqom Kirksayem. Kirksay je vodeći strijelac, skakač i asistent Uniksa i igrač na kojeg će Zadrani morati najviše paziti.

Tu su i dvojica američkih veterana Terrell Lyday i Marc Jackson koji imaju i važno euroligaško iskustvo. Opasan je i Bjelorus Vladimir Veremeenko kao i Rusi Dmitrij Sokolov i Sergej Čikalkin.

Uniks je jedan od rijetkih ruskih klubova koji tvrdi kako ne osjećaju udar globalne krize i nemaju potrebe za kresanje budžeta. Čak štoviše, najavljuju i jačanje momčadi ukoliko za to bude potrebe i stoga Zadranima preostaje samo izboriti pobjedu na svom parketu jer će u Kazanu protiv jakog, možda i jačeg protivnika teško doći do važnih bodova.

Susret u KC-u Krešimir Ćosić počinje u 19 sati.

FOTO: unics.ru

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Türk Telekom BK67:99Benetton Basket
Zadar93:91Uniks Kazan
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Türk Telekom BK67:99Benetton Basket
Zadar93:91Uniks Kazan
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!