Košarka

Sagadin krenuo pobjedom

Branimir Korać • utorak, 10.02.2009.
Sagadin krenuo pobjedom
Foto: Davor Sajko

Novi trener donio je svjež dah Zadru. U teškom susretu s jakom momčadi iz Kazana u trećem kolu Topa 16 Eurokupa, Zadrani su slavili u svojoj dvorani 93:91...

Susret s Kazanom bio je za Zadar iznimno važan. Nakon dva startna poraza, igrala im je samo pobjeda i na kraju su ju i uspjeli ostvariti. Uz odličan šut za tricu i mirnu ruku s linije slobodnih bacanja u završnici, došli su do zacrtanog cilja.

Motivirani dolaskom novog trenera i svime što se oko kluba događalo, Zadrani su dobro ušli u utakmicu. Posebno raspoložen bio je Dejan Ivanov koji se želio iznova dokazati navijačima te je prvu dionicu susreta završio kao najučinkovitiji igrač domaćina s osam poena i šest skokova. Zadrani su taj period igre dobio s 25:19.

Tornado napustio utakmicu

Vezane vijesti

Kako su i najavljivali,l zadarski navijači protestirali su protiv Uprave kluba na način da su napustili utakmicu nakon njezinog početka. U dvorani je unatoč njihovom izlasku ostala velika većina gledatelja, no tek u završnici susreta stvorili su zadarsku košarkašku kulisu.

S dobrom igrom nastavljeno je i na početku druge četvrtine, serijom 4:0 Perića i Prostrana koji je zamijenio Stipčevića, Zadar je otišao na 29:19. Do sredine druge četvrtine gosti su se polako primaknuli na svega tri poena zaostatka, no Gečevski je držao prednost na strani Zadra. Dvije minute do kraja četvrtine Zamanskij i Veremeenko na asistencije Marka Popovića doveli su Uniks na minimalnih 39:38, a 40 sekundi prije kraja četvrtine Popović donosi prvo vodstvo Uniksu 40:39.

Na odmor se otišlo s vodstvom Uniksa 42:41 zahvaljujući ubačaju Kreše Lončara sa sirenom.

Prvo poluvrijeme Zmago Sagadin iskoristio je za brojne rotacije igrača, a napokon je značajniju priliku dobio i mladi Prostran koji je za deset minuta ubacio četiri poena dok je prvo ime kod Zadra bio Ivanov s deset poena i sedam skokova, a kod Uniksa Veremeenko je ubacio 11 poena, a Lončar deset.

U drugo poluvrijeme Zadrani ulaze dobro i s dvije trice Rančića, jednom Stipčevića i poenima Ružića preuzimaju vodstvo 54:46, ali Lončar uzvraća s tri dobre akcije i smanjuje na 54:52, a Popovićevom tricom dvije i pol minute prije kraja poravnavaju na 59:59. Imao je Zadar nekoliko prilika završiti četvrtinu s vodstvom, ali dvije loše reakcije Gečevskog uz izgubljene lopte plus promašena dva slobodna bacanja ipak su doveli do toga da se u zadnju četvrtinu ulazi sa 65:65.

Puno toga nije se mijenjalo u prvih pet minuta posljednje četvrtine, igralo se koš na koš, a konačno se domaćin malo odvaja nakon ulaza Perića za vodstvo 79:76, no trica Popovića vraća stvari na početak da bi odmah odgovorio Stipčević otvorenom tricom tri minute prije kraja za novih plus tri.

Nakon što je Popović ubacio dva slobodnjaka, Stipčević sa sedam metara pogađa još jednu tricu, Gečevski polaže pokraj Lydaya i minutu i pol prije kraja Zadar vodi s velikih 87:81.

1:11 do kraja Lyday ubacuje samo jedno bacanje, Ivanov promašuje tricu, a Lyday na asistenciju Popovića ubacuje za smanjenje na 87:85 37 sekundi do kraja. 22 sekunde do kraja Lyday šalje Stipčevića na liniju slobodnih bacanja, Rok ubacuje oba, Popović pak samo jedno i Zadar ima plus tri - 89:86.

Kada je Stipčević 15 sekundi prije kraja ubacio ponovno oba bacanja za 91:86 bilo je jasno kako bodovi ostaju u Zadru. Zadrani su na kraju slavili 93:91, a poraz je tricom sa sirenom tek ublažio Terrell Lyday.

Kod Zadra najbolji su bili Rok Stipčević s 19 poena, Todor Gečevski san 17 i Dejan Ivanov sa 17 poena i deset skokova. Uniks su predvodili Marko Popović s 22 poena i šest asistencija i Krešo Lončar s 18 poena i osam skokova.

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Türk Telekom BK67:99Benetton Basket
Zadar93:91Uniks Kazan
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Türk Telekom BK67:99Benetton Basket
Zadar93:91Uniks Kazan
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!