Zimski sportovi

Otkazan i Team Event, Hudec na operaciju

Antonija Pavlić • srijeda, 11.02.2009.
Otkazan i Team Event, Hudec na operaciju
Foto: Nikola Movrić

'Nation Team Event' koji se danas trebao održati na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu otkazan je zbog jakih snježnih nanosa i vjetra koji su prekrili stazu Bellevarde...

Čelnike FIS-a, kao i organizatore SP-a u Val d'Isereu, ponovno su u održavanju programa onemogućili teški vremenski uvjeti, točnije snijeg koji je danas i jučer neprestance padao, potpomognut prilično jakim vjetrom, te zbog kojega je upozoreno i na opasnost od lavina.

Nadoknada ovoga natjecanja najvjerojatnije se tako neće održati, vremenska prognoza za cijeli tjedan najavljuje konstantne padaline i nemoguće uvjete, a tada bi pod ozbiljan znak pitanja došle ostale tehničke discipline: veleslalom i slalom u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Spomenimo ovdje još i podatak kako je kanadski skijaš Jan Hudec odlučio operirati lijevo koljeno koje je ozlijedio u spustu u Val d'Isereu, kada je pri dnu staze izgubio kontrolu i nespretno se 'zapetljao' u zaštitnu ogradu.

Hudecove tendencije su što brže vraćanje i pridobivanje forme za za Olimpijske igre u Vancouveru 2010., a kako sada stvari stoje, ozbiljnijeg vraćanja Svjetskome kupu za njega neće biti.

Operacija, prema riječima glavnog čovjeka muške kanadske reprezentacije, nije posebno opasna, a održat će se u Fowler Kennedy Sport Medicine klinici u Ontariju, gdje je prije nešto više od godinu dana sličan zahvat obavio i na desnom koljenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!