Nogomet

"Eduardo je stvorio razliku"

Zoran Zdelar • srijeda, 11.02.2009.
"Eduardo je stvorio razliku"
Foto: EPA

Aljoša Asanović iznimno je zadovoljan povratničkim nastupom Eduarda da Silve te je ustvrdio kako je već večeras u Bukureštu svojim ulaskom stvorio razliku na terenu...

Hrvatska je stigla do nove pobjede zahvaljujući kojoj ćemo i dalje s optimizmom čekati prvi ozbiljnu službenu utakmicu - kvalifikacijski dvoboj s Ukrajinom u Zagrebu. Igrači su očekivano bili vrlo dobro raspoloženi, a mnoge je razveselio i sjajan povratnički nastup Eduarda da Silve.

Sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca Ivan Rakitić je Hrvatskoj donio izjednačenje, no on ipak smatra da nije bilo nimalo lako. "Bilo nam je dosta teško, pogotovo na početku. Rumunjska je jedna jako čvrsta momčad, ali mi smo odigrali dobro u gostima i zasluženo smo pobijedili."

Darijo Srna ponio je danas kapetansku vrpcu, pa zbog toga on ima i dodatan razlog za zadovoljstvo. U razgovoru za HTV je priznao da igra ipak nije bila na željenoj razini. "Svaka pobjeda je lijepa, iako nam igra nije bila sjajna, pogotovo u prvom poluvremenu. Vidljivo je da dugo nismo bili na okupu. Nije bilo dobro, ali nije ni katastrofa. Pobjeda je tu, to je najbitnije, a sad imamo vremena za pripremu za utakmicu s Andorom."

Hrvatsku očekuje iznimno težak nastavak kvalifikacija, a Srna je toga itekako svjestan. "U idućim utakmicama svaki bod je bitan, svaka pobjeda je bitna, a o njima ovisi i dobro raspoloženje u reprezentaciji."

"Važno je da je sve u našim rukama, sve je otvoreno. Imamo važnu utakmicu protiv Ukrajine kod kuće i tu se nadamo osvajanju tri boda", dodao je Rakitić na temu idućih utakmica.

Stručni stožer naše reprezentacije od okupljanja je najavljivao da će u Bukureštu biti iznimno teško igrati, a Aljoša Asanović uvjeren je da se to večeras i potvrdilo. "Naša pobjeda protiv mladih i poletnih Rumunja je zaslužena. No, nismo bili na očekivanom nivou. Sigurno da je pogotovo u Bukureštu velika stvar preokrenuti. Oni su ipak 15. na Fifinoj ljestvici."

"Utakmica s Rumunjima je jedna uvertira za dvoboj s Andorom. Pokazali smo da možemo igrati jako dobro. Protiv Andore su praktički već upisana tri boda, ali svaka utakmica je novo poglavlje i moramo biti i tada maksimalno oprezni", rekao je Aljoša te time najavio da će pred utakmicu 1. travnja biti najbitnije upozoriti igrače da ne uđu olako u taj dvoboj.

Povratak Eduarda najvažnija je vijest, u nekoliko je navrata najavio da će ponovno biti onaj stari. "Da, to je na radost ljudi koji su došli na utakmicu i na radost svih u Hrvatskoj. To je fenomenalni dečko i fenomenalni igrač i mogli ste vidjeti da već sad on stvara razliku."

"Ivan je pokazao da je rutinirani igrač koji igra godinama u Italiji. On zna igrati nogomet, agresivan je i u potpunosti je zaslužio ovu priliku, baš kao i Čale", rekao je Asanović o nastupu Jurića i Čale.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!