Nogomet

"Ako pogriješite, Španjolci vas ubiju"

Borna Rupnik • četvrtak, 12.02.2009.
"Ako pogriješite, Španjolci vas ubiju"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fabio Capello nije čovjek koji voli gubiti, ali iz poraza u Sevilli planira učiti. Slavljenik David Beckham počašćen je činjenicom što se njegovo ime svrstava uz legende engleskog nogometa...

Engleska je od Španjolske poražena 2:0, a Fabio Capello priznaje da se namjerio na možda i više nego ravnopravnog protivnika. "Španjolska igra s istim igračima koji su osvojili Europsko prvenstvo. Štoviše, igra na isti način i očito je da se odlično osjećaju na terenu", počeo je analizirati talijanski trener.

Nastavio je u sličnom tonu: "Protok lopte im je sjajan, a u pravom trenutku, kada pogriješite, oni vas ubiju. Suprostavili smo se jednoj od najboljih momčadi na svijetu i naučio sam mnogo stvari koje ću primijeniti na sljedećim utakmicama, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo".

Capello je neizravno prokomentirao i nastupe igrača koji nisu standardni reprezentativci. "Morao samo vidjeti kako će određeni pojedinci reagirati u dvoboju sa suparnikom koji igra španjolskim stilom. Kada se suočimo s taktikom mnoštva veznjaka i jednog napadača, imamo problema s predajom lopte".

"Žao mi je zbog rezultata, ali mi možemo bolje. Bilo je važno vidjeti koliko smo u ovom trenutku spremni, ne samo tehnički, nego i fizički", zaključio je bivši trener Milana i Reala.

David Beckham upisao je svoj 108. nastup u dresu Gordog Albiona i postao drugi igrač s najviše utakmica za englesku reprezentaciju. Na vječnoj mu ljestvici bježi samo legendarni vratar Peter Shilton, koji je boje svoje zemlje branio čak 125 puta. "Velika je čast naći se u društvu nogometaša poput Bobbyja Charltona i Bobbyja Moorea", rekao je Becks.

Odao je i tajnu svoje dugovječnosti: "Uvijek sam marljivo trenirao i želio napredovati. Pritom sam surađivao s nekim velikim trenerskim imenima koji su imali povjerenja u mene, a ne zaboravljam uživati u nogometu. A sve dok sam tjelesno spreman i uživam u nogometu, ne namjeravam odustati".

Što se same utakmice tiče, igrač Los Angeles Galaxyja na posudbi u Milanu izjavio je sljedeće: "Španjolci su neprestano radili pritisak na nas, pametno su držali loptu i kvalitetno se dodavali. Zabili su dva dobra pogotka i zaslužili su pobjedu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!