Zimski sportovi

Odlazi američka legenda

Antonija Pavlić • četvrtak, 12.02.2009.
Odlazi američka legenda
Foto: Davor Sajko

Prema riječima u intervjuu danom Universalsports.com-u, Bode Miller bi uskoro mogao prijeći u amaterske skijaše, odnosno, umiroviti se potkraj tekuće sezone...

Najuspješniji američki skijaš i svojedobno veliki slalomski i kombinacijski rival našem Ivici Kosteliću, u intervjuu je danom Universalsportsu najavio skorašnji prekid iznimno uspješne karijere. Motiv za sezonu više i nastup na još jednim Olimpijskim igrama, koliko se god trudio, nije mogao pronaći, čemu su razlog uvelike i sve sigurnije, 'kukavičke' prezentacije njegovih kolega.

"Ne znam koji bi bio razlog mojem nastavku karijere. Govorim to već punih pet godina, no mislim da je sada uistinu došao kraj. Svakome u jednome momentu jednostavno iscuri vrijeme i shvatite da ste s mogućnostima na nuli. Ovaj sport je prilično zahtjevan i mislim da nema velikog smisla nastaviti skijati i nakon ove sezone", rekao je 31-godišnjak, osvajač Velikog kristalnog globusa prošle godine, vlasnik dva srebra iz Salt Lake Cityja, četiri zlata i srebra sa svjetskih prvenstava te slavodobitnik u 31 utrci Svjetskoga kupa, od čega barem po jednom u svakoj od pet natjecateljskih disciplina.

Na pitanje da li ga ipak nešto 'vuče' prema Vancouveru odgovorio je niječno: Lagao bih kada bih rekao da želim u Vancouver, možda bi razlog bio jedino prilika da još jednom za kraj dam sve od sebe, pa da vidimo što će biti. Ako u nastupima ne uključite srce, i ako ne skijate, ne trenirate onako kako mislite da je najbolje, onda nema smisla nastavljati", nagovijestio je osebujan, ali veoma uspješan i simpatičan skijaš.

Odluku još nije 'potvrdio', no možda bi medalja u veleslalomu, ili, što je ipak manje vjerojatno, ali kod Bodea ne i nemoguće, slalomu, pomogla: "Nisam još sve stvari raščistio sam sa sobom, no kako se sada čini, na OI u Vancouveru me neće biti. To bi se moglo dogoditi, ili da se bolje izrazim, takav se rasplet čini vrlo vjerojatnim."

Jedno od pitanja na koje konkretan odgovor nije htio dati, bilo je zašto? "Danas se recimo, čak i na Olimpijskim igrama skija sa 70 posto snage. To je po meni, jedna velika sramota.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!