Košarka

Real u lovu na osvetu

Vedran Babić • četvrtak, 12.02.2009.
Real u lovu na osvetu

Osim susreta između Cibone i Fenerbahčea, večeras su na rasporedu još tri utakmice Eurolige kojima će se kompletirati treće kolo. U skupini F od španjolskih se velikana, Reala i Barcelone, očekuju pobjede protiv Maccabija, odnosno Albe, dok će u jedinom dvoboju skupine G Panathinaikos ugostiti Lottomaticu...

Skupina F

U Madridu će se večeras sučeliti dvije momčadi koje iza svojih leđa imaju preko 40 godina dugo rivalstvo. Real i Maccabi odigrat će svoj 38. međusobni dvoboj u Euroligi, a trenutni omjer je 21-16 u korist "kraljevskog kluba". Bit će ovo ujedno i povratak Maccabija na "mjesto zločina", gdje je lani također u Topu 16 nakon produžetaka sa 103:100 u epskom dvoboju porazio Real i na kraju otišao do finala.

Madriđani se nalaze na vrhu skupine s dvije pobjede, tako da bi ih još jedno slavlje dodatno približilo četvrtfinalu. Evo što je uoči utakmice rekao njihov trener Joan Plaza. "Iako smo već ostvarili dvije pobjede, to ne znači ništa. Moramo se spremiti za jednu tešku utakmicu protiv neugodne momčadi kao što je Maccabi, koji se diže iz utakmice u utakmicu. Za nas je ovo ključan dvoboj i zato molimo sve navijače da nas dođu podržati."

U sastavu Reala upitan je nastup razigravača Raula Lopeza, dok bi gosti iz Tel Aviva u dvoranu Vistalegre trebali stići u punom sastavu. Nakon visoke pobjede nad Albom u 1. kolu, Maccabiju je uslijedio jednako bolan poraz u Barceloni od 20 koševa razlike, pa će biti interesantno vidjeti hoće li se to odraziti na njihovu igru. Veteran Derrick Sharp nada se kako to neće biti slučaj.

"Ta utakmica u Barceloni za nas je davno završila. Moramo vjerovati u sebe, jer još uvijek je sve moguće u ovoj skupini. Možemo završiti prvi ili zadnji i zato moramo igrati utakmicu po utakmicu. Znamo da će se Real nastojati osvetiti za lanjski poraz, a mi se nadamo da će im to stvoriti dodatni pritisak."

U drugom susretu skupine Barcelona će bez Jake Lakoviča dočekati berlinsku Albu u pokušaju upisivanja druge pobjede Topa 16. Španjolci su pobijedili u posljednjih deset europskih utakmica na svome parketu i s njihove strane bi se morao dogoditi veliki propust da Nijemci iz Katalonije odu s pobjedom u rukama. Alba je, pak, u 2. kolu propustila plus 19 kod kuće protiv Reala i vrlo lako bi se moglo dogoditi da će žaliti za tom utakmicom ukoliko ne izbore četvrtfinale, što se trenutno čini kao najrealnija opcija.

"Alba je jaka momčad koja nas može namučiti i koja je imala Reala na koljenima", rekao je Victor Sada, dok je njegov trener Xavier Pascual s mnogo respekta dodao: "Oni su teška momčad za čuvanje jer znaju kako iskoristiti svoje prednosti i znaju svoje mogućnosti. Svoju igru baziraju na vanjskoj liniji i uigrali su mnoge akcije. Imaju i talentirane igrače poput Sesaya, McElroya i Jenkinsa, tako da ćemo morati ostati maksimalno koncentrirani do kraja."

Skupina G

U prvoj utakmici skupine Partizan je sinoć s tijesnih 60:59 nadvisio Unicaju, dok je večeras Panathinaikos protiv Lottomatice veliki favorit za svoju treću pobjedu. U sastavu Rimljana nalaze se tri osobe koje su s grčkim divom jednom u prijašnjim godinama osvojile Euroligu. Radi se o Saniju Bečiroviću, treneru Nandu Gentileu i izvršnom direktoru Dejanu Bodirogi. No, sve su to iskusni profesionalci koji će zaboraviti na osjećaje i dati sve od sebe kako bi pomogli Lottomatici kojoj vrijeme za eventualni plasman u četvrtfinale polako istječe.

Talijani već imaju dva poraza i večerašnja pobjeda za njih je imperativ. "Drago mi je što se vraćam u Atenu i što ću imati priliku ponovno vidjeti svoje prijatelje i bivše suigrače, ali s druge strane znam da igramo protiv jedne od najboljih europskih momčadi i da ćemo vrlo teško do pobjede. Moramo odigrati besprijekornu obranu i ne dopustiti im previše šuteva. Ovo nam je posljednja šansa, moramo dati 150 posto svojih mogućnosti", glasi "jednostavan" recept pobjede Bečirovića.

Trener Panathinaikosa Željko Obradović vodio je sva tri igrača od navedenog trojca Bečirović - Gentile - Bodiroga do europske krune, a o večerašnjoj utakmici kaže sljedeće. "Unatoč prva dva poraza, Lottomatica je respektabilna momčad s odličnim igračima i dugom klupom. Sama činjenica da u Atenu dolaze s imperativom pobjede čini ih još opasnijima. Naša zadaća je kontrolirati ritam igre i skakački dio, a pritom ne gubiti previše lopti."

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona85:69Alba Berlin
Real Madrid98:79Maccabi Tel Aviv
1Barcelona 51+79
2Real Madrid 51+18
3Maccabi Tel Aviv 24-24
4Alba Berlin 06-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona85:69Alba Berlin
Real Madrid98:79Maccabi Tel Aviv
1Barcelona 51+79
2Real Madrid 51+18
3Maccabi Tel Aviv 24-24
4Alba Berlin 06-73

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!