Nogomet

"Vidjelo se koliko nam znači Niko"

Zoran Zdelar • četvrtak, 12.02.2009.
"Vidjelo se koliko nam znači Niko"
Foto: Davor Sajko

Slaven Bilić najavio je da će danas nazvati trenera Arsenala kako bi mu pohvalio Eduarda i rekao da je potpuno spreman za nastup u Premiershipu, a nije propustio pohvaliti i još jednog "povratnika" - Niku Kranjčara...

Jutro je pametnije od večeri, ali u ovom slučaju zadovoljstvo zbog pobjede nad Rumunjskom u hrvatskoj reprezentaciji nije ništa manje ni nakon što se Slaven Bilić sa suradnicima vratio u Zagreb.

"Kad se podvuče crta zaključak je da smo mi pobijedili na jednom gostovanju s kojeg se rijetko tko vraća s pobjedom, a mi smo to učinili. Zbog toga je naše zadovoljstvo veliko. Nismo bili robovi rezultata i napravili smo one izmjene koje smo planirali. Upravo su nas te zamjene i podigle u trenucima kad su obavljene", rekao je Bilić.

Nije izbornik ni ovog puta propustio napomenuti da je iznimno zadovoljan učinkom debitanta. "Sva trojica, odnosno dva debitanta i jedan povratnik su dali veliki pečat jučerašnjoj pobjedi i zbog toga je zadovoljstvo još i veće. Treba reći i da naša igra nije bila na najvišoj razini, bilo je dosta rezervi. To je sve bilo očekivano, jer je to s jedne strane ipak prijateljska utakmica pred koju smo samo dva dana bili skupa. Dosta igrača je još u fazi priprema i nije u top formi. Sve to daje još veći značaj jučerašnjoj pobjedi."

"Eduardo je htio čak i namjerno pokazati da mu nije ništa i zato je u prvim minutama u razmaku od dvije sekunde uklizao dva puta. Kako Robi kaže, nije sakrivao tu svoju lijevu nogu. Dapače, imao je dvije super asistencije. Mi smo s njim opasniji. Nazvat ću kasnije Wengera i reći mu da je Eduardo potpuno spreman."

Niko Kranjčar je u drugom poluvremenu postigao pobjedonosni gol, a to mu je bio prvi nastup u reprezentaciji nakon što se ozlijedio tijekom dvoboja sa Slovenijom. "Još od Slovenije nije bio s nama, imao je jednu polusezonu tijekom koje je nekoliko puta bio ozlijeđen. Izgubio je kontinuitet, ali vidjelo se u drugom poluvremenu koliko nam znači i na kraju je to okrunio golom."

Slaven je svjestan u čemu je Hrvatska u Bukureštu bila loša i to bi se trebalo ispraviti do Andore, odnosno Ukrajine. "Igra je trebala biti puno smirenija, mi smo gubili previše lakih lopti. Dozvolili smo povremeno Rumunjima da igraju svoju igru. Igra mora biti brža, kompaktnija i agresivnija."

Hrvatski nogometni savez uskoro treba odgovoriti Libiji na poziv za odigravanje prijateljske utakmice, no naš stožer nije previše zainteresiran za to putovanje. "To ćemo riješiti unutar kuće, ali zna se da nismo za prijateljsku utakmicu nekoliko dana prije dvoboja s Andorom u gostima. Savez živi od toga, nije sigurno ni Nizozemska u srijedu uživala u Tunisu, no imamo vremena za dogovor", kazao je Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!