Rukomet

Zagrebašima Arena - preskupa

Ivor Krapac • četvrtak, 12.02.2009.
Zagrebašima Arena - preskupa
Foto: Kristijan Komarica

Prvi nastup rukometaša zagrebačkog Croatia osiguranja u nastavku Lige prvaka neće se dogoditi u Areni Zagreb, kako je prvotno bilo najavljeno, a razlog je što klub ne bi mogao samostalno financijski podnijeti iznajmljivanje dvorane. Probleme u kojima su se Zagrebaši našli pojasnio je Zoran Gobac, glavni menadžer hrvatskih prvaka...

"Naš klub će ove godine sigurno igrati u Areni Zagreb, ali jednostavno nismo mogli prihvatiti ponudu za ovu utakmicu. Imali smo vrlo korektnu ponudu tvrtke Ingra, no na sebe više ne možemo preuzimati financijske obveze koje ne možemo istrpjeti", kazao je Zoran Gobac o razlogu zbog kojeg će se subotnji susret s francuskim Chambery Savoiem odigrati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Zagrebaši očekuju potpisivanje ugovora Ingre i Grada Zagreba o preuzimanju korištenja dvorane, nakon čega bi i Arena ušla u gradski režim koji bi CO-u omogučio nastupanje u najvećoj zagrebačkoj dvorani u terminima rezerviranim za velike priredbe i vrhunski sport. Gobac je podsjetio da je klub rezervirao termine u Areni već prije pola godine, no dok god Ingra i Grad ne sjednu za stol i stave potpise, rukometna Liga prvaka ostat će u Domu sportova.

Vezane vijesti

Glavni menadžer zagrebačkog CO-a najavio je da će se i susret sa slovenskom Pivovarnom Laško, koji je na rasporedu 7. ožujka, najvjerojatnije igrati u Ledenoj s obzirom da je za dan kasnije u Areni najavljen Zdravko Čolić, a klupski rukomet bi u najveću zagrebačku dvoranu mogao useliti u nastavku natjecanja: "Nadamo se da ćemo otići dalje u Europi i ove godine zaigrati u Areni u četvrtfinalu ili polufinalu."

Financijska kriza pokucala je i na vrata hrvatskih klupskih prvaka, što je, istaknuo je Gobac, glavni razlog što klub sam ne bi mogao iznijeti teret igranja u Areni: "Trenutno smo zaduženi sedam milijuna i 650 tisuća kuna, što je za naš klub prevelika cifra i normalno da smo krenuli u potragu za sponzorima i rješenjima kako iz toga izaći. Nadamo se da ćemo uspjeti, no morat ćemo napraviti mjere da se taj dug ne povećava, nego da ga probamo što prije i hitnije smanjiti, a jedini mogući način za to je pronalazak novih sponzora, na čemu puno radimo."

Završetak aktualne sezone neće biti doveden u pitanje, sve obveze koje klub ima bit će i izvršene, a nakon toga, već potkraj svibnja, slijedi analiza stanja i odluka kako dalje.

"Vidjet ćemo koliki je naš obim zaduženja i ugovora kluba, koliki su nam sponzorski ugovori, a potom donijeti odluke, što ćemo krajem svibnja jasno iznijeti u javnost", dodao je Gobac: "Sigurno je da se nećemo dovesti u situaciju koju smo imali krajem 90-ih kada smo imali dug od otprilike 30-ak milijuna kuna, koji je ova uprava, s direktorima Kocijanom i Kalebom, preuzela i odgovarala za to, a netko drugi nije. Ponašat ćemo se moralno, do 1. lipnja napraviti plan i objaviti s kakvom ćemo momčadi ići dalje."

"Hvala Bogu da se nadamo da ćemo svi ostati na okupu, ali moramo biti svjesni situacije koja je, nažalost, zahvatila dobar dio svijeta. U Hrvatskoj se još toliko ne osjeti, ali imamo problema s naplatom svojih potraživanja, a malo smo stali i s ugovaranjem novih sponzorskih ugovora koje smo već imali pred potpisom. U dva-tri mjeseca pred nama morat ćemo intenzivno raditi na tome, ne smijemo dozvoliti da ova sjajna momčad koju smo skupili nema uvjete - moramo im dati ono što zaslužuju i korektno se odnositi prema njima."

Svaki put kad se u klubu govori o uvjetima, "na jelovniku" je i priča o Rukometnom domu kojeg Zagrebaši željno iščekuju. "Imamo čvrsta obećanja da će uskoro početi gradnja, s time bismo riješili i dobar dio marketinških problema i ono o čemu već niz godina sanjamo. Trebaju nam bolji uvjeti, mi uvjete uvjete nemamo i stvarno je čudo što funkcioniramo u ovakvim okolnostima", zaključio je Gobac: "Aktivnosti kluba odvijaju se na otprilike 25 mjesta, što prve momčadi, što juniora, što vodstva kluba, a to je neprimjereno našem gradu. No, poglavarstvo se sada zaista pobrinulo da se pokrene inicijativa za gradnju Rukometnog doma."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!