Zimski sportovi

Leđa zaustavila Ivicu

Maja Giljanović • četvrtak, 12.02.2009.
Leđa zaustavila Ivicu
Foto: Dejan Popek

Vodeći skijaš svijeta Ivica Kostelić neće se vraćati u Val d'Isere. 29-godišnjak je u dogovoru s liječničkom ekipom i vodstvom reprezentacije procijenio kako bi slalomski nastup na Svjetskom prvenstvu najvjerojatnije prouzročio dodatne komplikacije s ozljedom i ugrozio finiš sezone u Svjetskom kupu...

Ivica Kostelić je Svjetsko prvenstvo okončao nastupom u petak na službenom treningu spusta prije nego ga se u subotu hitno prebacilo u Daruvarske toplice.

Glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror je prije pet dana izjavio: "Ivicu zadovoljavaju isključivo plasmani na pobjedničko postolje. Četvrta mjesta nisu opcija, a leđa su u takvom stanju da je medalja prilično nedostižna. Ne bude li spreman 100%, neće se ni vraćati u Francusku".

U međuvremenu je bol u leđima plivanjem i masažama koliko-toliko popustila i baš kad smo se ponadali da će bivši svjetski prvak u nedjelju biti spreman napasti slalomski naslov, stigla je vijest o otkazu nastupa.

"Ivica ostaje na Sljemenu gdje će trenirati sljedeća četiri dana. U nedjelju će najvjerojatnije otići u Innerkrems, a sredinom bi se tjedna trebao zaputiti u Sestriere", otkrio je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

U Sestriereu sljedećeg vikenda su na rasporedu veleslalom i superkombinacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!