Zimski sportovi

"Slalom mi stvara probleme"

Antonija Pavlić • četvrtak, 12.02.2009.
"Slalom mi stvara probleme"
Foto: Dejan Popek

Iako se do posljednjeg trenutka nadao, te učinio sve što je bilo u njegovoj moći da neutralizira ozljedu leđa zadobivenu na treningu u Innerkremsu, Ivica Kostelić je priopćio danas javnosti kako će sve položiti na nastavak Svjetskog kupa, što drugim riječima znači kako nedjeljni slalom i šlag na tortu SP-a u Val d'Isereu, neće ugostiti najboljeg svjetskog skijaša...

Možda je ovako bilo najpametnije. Ivica Kostelić je, nakon nekoliko treninga i isprobavanja staze na Sljemenu, shvatio kako neće još neko vrijeme moći u konkurenciju s najboljima, te kako mu slalomski nastup na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu ne može donijeti ništa dobroga. Završio je tako vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa svoj nastup u Val d'Isereu samo spustaškim treningom, koji nam se iz sadašnje perspektive, čini potpuno nepotrebnim. No, najlakše je biti general poslije bitke; mi se nećemo praviti važni i kuditi odluke našeg najboljeg skijaša, a samim time i čitave reprezentacije, jer nam je kristalno jasno kako je želja uvijek jača od pameti.

"Veleslalom još mogu trenirati, no slalom mi stvara prilične probleme. Ne bi bilo pametno nastupiti u nedjelju i riskirati nove ozljede", rekao je danas Ivica medijima te priznao kako još nije spreman za vrhunske rezultate. "Želim se potpuno oporaviti i biti u punoj spremi za nastavak Svjetskog kupa."

Treninzi su na Sljemenu planirani još za petak, subotu i nedjelju, potom je tu put u Innerkrems te Sestriere, gdje su na rasporedu veleslalom i superkombinacija. Dvije discipline u kojima Ivica, u normalnim uvjetima, može do puno bodova: "Do Sestrierea još ima dosta vremena, nadam se da ću za osam dana biti potpuno spreman. Zadovoljan sam brzinom oporavljanja, a i tretman u Daruvarskim Toplicama mi je jako pomogao."

Iako ga Val d'Isere nije vidio, sve je discipline pratio na malim ekranima: "Razočarao me Raich, ne znam što se u posljednje vrijeme s njim događa. Svindal me nije iznenadio, odličan je skijaš i moram ga pohvaliti zbog sjajno odvoženog kombinacijskog slaloma, koji je bio dosta težak. O Grangeu se sve zna, mislim da o tome ne trebam ni pričati."

Ozljede, međutim, ne napadaju samo Ivicu, na današnjem je zagrijavanju prije utrke veleslaloma u jednoj rupi na stazi stradalo i koljeno Ane Jelušić: "Naletjela sam na jednu rupu na stazi i desno koljeno mi je prilično štrecnulo prilikom toga. Trener (Sobol) je odlučio da ne vrijedi riskirati i na onakvoj teškoj stazi zadobiti težu ozljedu. Poslije toga sam bez problema odradila jednu vožnju bez štapova, a i normalno stojim, ne zadaje mi baš nikakve poteškoće. Mali otok postoji, no to ćemo sanirati ledom, laserom i raznim strujama", rekla je Ana te potvrdila kako slalomski nastup u subotu ne dolazi pod znak pitanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!