Rukomet

"Nismo igrali kolektivno"

Ivor Krapac • subota, 14.02.2009.
"Nismo igrali kolektivno"
Foto: Kristijan Komarica

Hladan tuš za rukometaše zagrebačkog Croatia osiguranja na otvaranju drugog kruga Lige prvaka ostavio je Lina Červara i njegovu momčad u teškoj poziciji u lovu na četvrtfinale. Chambery Savoie je pobjedom u Ledenoj dvorani pobjegao na četiri boda prednosti i bit će teško dohvatljiv na vrhu skupine, a Zagrebaši u lovu na drugu poziciju i nastavak natjecanja više nemaju pravo na ovakav krivi korak...

"Moram smoći snage i čestitati momčadi Chamberyja, mislim da su pokazali čvrstinu karaktera, nisu se predavali do kraja i baš zbog toga što su vjerovali da mogu, na kraju su to okrunili i pobjedom. Svojom upornošću, željom, voljom i timskom igrom su zasluženo pobijedili", kazao je Lino Červar, šef struke Zagrebaša, nakon neugodnog i neočekivanog poraza na domaćem terenu.

"Što se nas tiče, mi smo utakmicu zapravo izgubili u prvom poluvremenu, kad smo našu teško stečenu prednost od sedam golova razlike prokockali u vrlo kratkom vremenu nekolektivnom igrom. To smo platili time da su oni ušli u utakmicu, a u drugom poluvremenu, kad smo trebali podignuti se na bilo koji način, promašili smo 'oči u oči' nekoliko čistih šansi za gol", dodao je Červar.

"Međutim, u sažetku svega, baš zbog toga Chambery je zaslužio pobjedu, nadvisio nas je u kolektivnoj igri", zaključio je Zagrebov šef struke: "Naravno, s fantastičnim Narcisseom koji je, kao kolovođa i glavni nositelj igre, znao uzeti odgovornost u svoje ruke, dokazao je da je vrhunski igrač. Nama, pak, ostaje žalost što smo izgubili utakmicu, ali izgubili smo od u ovom trenutku kolektivno jačeg protivnika."

Put do četvrtfinala sada će biti puno teži, svjestan je toga i Červar: "Sada su u velikoj prednosti, izgubili smo bitnu utakmicu kod kuće i moramo napraviti pravi podvig, to je realno sagledati tako i imati snage tako reći. Možemo li iz ovoga izvući pouke, tek treba vidjeti."

Ljubo Vukić, koji je dobio priliku na lijevom krilu u drugom poluvremenu, također je požalio za ispuštenim bodovima na domaćem terenu: "Prvi poraz uopće u sezoni dogodio nam se kod kuće u Ligi prvaka, što je možda najteže od svega. Preostaje nam samo čestitati Chamberyju na odličnoj igri, šteta što smo prokockali tih sedam razlike u prvom poluvremenu, stvarno smo u tom trenutku igrali odlično, no nakon toga smo napravili nekoliko gluposti."

"Momčadi kao što je naša i igračima naše kvalitete ne smije se dogoditi toliko promašenih zicera u tako važnoj utakmici. Može proći da se promaše jedan ili dva, ali danas smo se stvarno ispromašivali, ja prvi, pa da ne nabrajam dalje. Šteta", dodalo je Zagrebovo lijevo krilo.

Gostujući trener Philippe Gardent bio je sretan zbog dobro obavljenog Chamberyjevog posla: "Neću nikog iznenaditi ako kažem da smo jako zadovoljni rezultatom, nama je bila velika čast igrati protiv Zagreba. Dobro smo se pripremili za ovaj susret, znali smo da je nedavno bilo Svjetsko prvenstvo i da su igrači Zagreba umorni. Iako to nismo dobro koristili u prvom poluvremenu, nastavili smo vjerovati u ono za što smo se spremali. Isto tako, znali smo i da Zagreb nije igrao u prvenstvu između SP-a i ove utakmice i da će im to možda biti minus."

"Sigurno je da nismo napravili sav posao, ostalo nam je još puno posla", kazao je Gardent o nastavku lova na prolaz u četvrtfinale: "Naša momčad je jako mlada, trenutno trebamo vratiti snagu za utakmicu u srijedu. U dobroj smo poziciji, ali još uvijek nismo prošli, bit ću još oštriji prema svojoj momčadi da ne pomislimo da smo dovršili posao."

Mickael Robin izludio je Zagrebaše svojim obranama zicera u drugom poluvremenu i uz Daniela Narcissea bio glavni gostujući junak u pobjedi.

"Jako smo sretni što smo dobili ovu utakmicu, u momčadi Zagreba su redom veliki igrači prema kojima imamo jako puno respekta", kazao je Chamberyjev vratar: "Njihovi igrači su odigrali dobro na SP-u, međutim, početkom utakmice smo ih samo gledali kako igraju sve dok se nismo našli na šest golova minusa. Nakon toga smo se konačno opustili i počeli igrati rukomet, što nam se isplatilo."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!