Košarka

Video: Nate preletio Supermana

Branimir Korać • nedjelja, 15.02.2009.
Video: Nate preletio Supermana
Foto: EPA

Subotnja večer na All Stars vikendu bila je rezervirana za prvenstveno natjecanje u zakucavanjima i tricama. Zvijezda večeri postao je Nate Robinson, pobjednik neizvjesnog natjecanja u zakucavanjima...

Nate Robinson vratio je krunu na natjecanju u zakucavanjima. 2006. godine playmaker New York Knicksa bio je najbolji, a sinoć je to ponovio. Ponovio je u društvu branitelja naslova Dwighta Howarda, Rudyja Fernandeza i J.R. Smitha.

U prvoj rundi natjecanja u zakucavanjima ispali su Smith i Fernandez te su u borbi za naslov ostali favorizirani Howard i Robinson. Presudilo je spektakularno zakucavanje 175 centimetara visokog Robinsona preko 211 centimetara visokog Howarda. Robinson ga je doslovno preskočio i zakucao te na taj način osvojio 52 posto glasova navijača iz cijelog svijeta.

"Dwight je sjajan sportaš i zahvalan sam mu što mi je asistirao i dozvolio da ga preskočim u finalnoj rundi. Zamolio sam ga jučer u dizalu i pristao je. Prvo sam mislio da se šali, no kada sam shvatio da je pristao, rekao sam si kako će mi to biti završno zakucavanje ukoliko uđem u finale", govorio je nakon natjecanja Robinson.

Fernandezu nije pomoglo jedno od najtežih zakucavanja dosad izvedenih, asistirao mu je iza ploče Pau Gasol. Drugo zakucavanje nije bilo uspješno i ostao je bez finala.

Robinsonov put do naslova

U natjecanju tricaša prekinuta je dvogodišnja dominacija Jasona Kapona. Prekinuo ju je Daequan Cook koji je u finalnoj rundi s 19 bodova svladao Rasharda Lewisa.

Cook je u drugoj rundi bio na rubu ispadanja, ali je pogodio posljednja četiri šuta i izborio nastavak natjecanja. Posljednja runda bila je kobna za Lewisa koji je pogodio tek jednom u prvih 11 šuteva i sa sedam bodova ostao iza Cooka.

"Bilo mi je važno da ostanem koncentriran. Želio sam ljudima pokazati kako me mogu smatrati jednim od elitnih šutera u NBA ligi", govorio je Cook nakon natjecanja.

U finalu natjecanja vještina Derrick Rose uzeo je pobjedu protiv Devina Harrisa. Playmaker Chicaga pobjedu je odnio za 4.3 sekunde ispred Harrisa. Natjecanje vještina sastoji se od driblinga, šutiranja i dodavanja, a tu se pokazao najbržim, i najvještijim rookie Bullsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!