Zimski sportovi

Pranger vodi, Natko u drugoj vožnji

Petar Plevnik • nedjelja, 15.02.2009.
Pranger vodi, Natko u drugoj vožnji
Foto: EPA

Nakon prve vožnje slaloma u Val d'Isereu, posljednje utrke Svjetskog prvenstva, u vodstvu je Austrijanac Manfred Pranger. Samo četiri stotinke manje ima iznenađujuće drugi Šveđanin Johan Brolenius, a zlatu se mogu nadati i dva Francuza, Jean-Baptiste Grange i Julien Lizeroux...

Uoči posljednje utrke Svjetskog prvenstva, sve su oči, a posebno domaćina Francuza, bile uprte u Jean-Baptiste Grangea. Sa startnim brojem jedan, trenutno vodeći slalomaš svijeta odvozio je vrlo dobro prvu vožnju, no bolji od Francuza ipak su bili Manfred Pranger i pomalo iznenađujuće Šveđanin Johan Brolenius.

Uz vodeći trojac, među kandidate za zlato treba svrstati još jednog Francuza, četvrtoplasiranog Juliena Lizerouxa. Sjajnom slalomskom vožnjom u superkombinaciji Lizeroux je najavio da se može umiješati u borbu za medalje, a potvrdio je to i danas vrlo dobrom današnjom prvom vožnjom.

Vezane vijesti

Austrijancima će pak uoči druge vožnje sve nade biti uperene prema vodećem Manfredu Prangeru, budući da su im preostali aduti ( Herbst i Hirscher i Matt) odustali, dok je Benjamin Raich na sedmoj je mjestu s velikom sekundom i pol zaostatka u odnosu na Prangera.

Kao i jučer, zaleđena staza Bellevarde uzela je svoj mah, pa čak 38 skijaša nije završilo utrku! Uz neizostavnog Bode Millera, kojem je ovo bilo već 14. odustajanje u sezoni, sa staze su izletjeli Talijani Giorgio Rocca i Giuliano Razzoli, kao i oba Slovenca Mitja Dragšić i Mitja Valenčić.

Među 75 skijaša svoje mjesto su našla i četiri Hrvata, a još jednom najbolji rezultat ostvario je Natko Zrnčić-Dim. Sa startnim brojem 53 Natko je odvozio još jednu pametnu vožnju, iskoristivši okolnost da je gotovo sedam sekundi zaostatka bilo dovoljno za drugu vožnju te s 4.58 sekundi zaostatka 24. mjestom osigurao mjesto među najboljih 30.

Dalibor Šamšal s brojem 46, Danko Marinelli s brojem 51 te Tin Široki s brojem 70 nisu uspjeli doći do cilja.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, slalom (m), prva vožnja:
1. Manfred Pranger (Austrija) 52.49
2. Johan Brolenius (Švedska) +0.04
3. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.27
4. Julien Lizeroux (Francuska) +0.49
5. Ted Ligety (SAD) +0.94
6. Manfred Moelgg (Italija) +0.97
7. Benjamin Raich (Austrija) +1.51
8. Jens Byggmark (Švedska) +1.87
9. Kristof Kryzl (Češka) +1.88
9. Michael Janyk (Kanada) +1.88
...
24. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +4.58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!