Zimski sportovi

Prangeru zlato, Natko za povijest

Petar Plevnik • nedjelja, 15.02.2009.
Prangeru zlato, Natko za povijest
Foto: EPA

Austrijanac Manfred Pranger uspio je obraniti prednost iz prve vožnje i postati novi svjetski prvak u slalomu. Za utjehu domaćinima ostaje drugo mjesto Francuza Juliena Lizerouxa, dok je senzacionalno broncu osvojio Kanađanin Michael Janyk. Još jedan sjajan rezultat 14. mjestom napravio je Natko Zrnčić-Dim, koji je jedini skijaš koji je nastupio i završio u svih pet disciplina u Val d'Isereu...

Austrijanci mogu odahnuti. Nakon što su zbog iznenađujuće loših rezultata na Svjetskom prvenstvu oglasili sva zvona na uzbunu, zahvaljujući Manfredu Prangeru najjača skijaška sila stigla je do svog drugog zlata, prvog muškog, i tako popravila loš dojam ostavljen u Val d'Iseru.

Još jednom sjajnom vožnjom Pranger je uspio izdržati veliki pritisak i u cilj ući s 31 stotinkom prednosti u odnosu na srebrnog Francuza Juliena Lizerouxa. Iako su domaćini uoči slaloma najviše nade polagali u Jean-Baptiste Grangea, vodeći slalomaš svijeta i danas je potvrdio da nije u dobroj formi te baš kao u superkombinaciji nije uspio završiti utrku.

Vezane vijesti

Tako je zahvaljujući odustajanjima šestorice od osmorice najboljih nakon prve vožnje (Byggmarka, Raicha, Moelgga, Ligetya, Grangea, Broleniusa) do bronce senzacionalno stigao devetoplasirani nakon prve vožnje, Kanađanin Michael Janyk.

Do rezultata karijere stigao je i sve bolji mladi Čeh Krystof Kryzl, a zahvaljujući Švicarcu Ursu Imbodenu u skijaškoj će povijesti ostati upisano da Moldavija ima predstavnika među najboljih deset slalomaša svijeta!

Još jedan sjajan rezultat ostvario je Natko Zrnčić-Dim. Poput pravog rutinera, Natko se spustio zaleđenim Bellevardeom i 14. mjestim osigurao sebi najbolji plasman ikad u slalomu, a Hrvatskoj i trećeg predstavnika u slalomu u Svjetskom kupu te petog u superkombinaciji. I ne samo to; Natko je jedini skijaš na ovom svjetskom prvenstvu koji je uspješno završio svih pet disciplina!

"Ovo je fenomenalno! Veliki je to uspjeh za mene, jer nisu samo uspjeh medalje ili deseta mjesta, već i taj podatak. Uživao sam cijelo vrijeme boravka u Val d'Isereu jer ovo je moje mjesto, uvijek sam obožavao biti ovdje. Žao mi je što završava ovo prvenstvo.", blistao je od sreće Natko nakon završetka utrke.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, slalom (m), rezultati:
1. Manfred Pranger (Austrija) 1:44.17
2. Julien Lizeroux (Francuska) +0.31
3. Michael Janyk (Kanada) +1.53
4. Felix Neureuther (Njemačka) +1.72
5. Mattias Hargin (Švedska) +2.06
6. Steve Misslier (Francuska) +2.29
7. Patrick Thaler (Italija) +2.37
8. Krystof Kryzl (Češka) +2.40
9. Urs Imboden (Moldavija) +2.55
10. Jimmy Cochran (SAD) +2.66
...
14. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +5.44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!