Rukomet

Francuskinje prejake za Trešnjevku

Branko Barić • ponedjeljak, 16.02.2009.
Francuskinje prejake za Trešnjevku
Foto: Ivana Strahija

Francuski Metz bio je prejak u dvije utakmice osmine finala Kupa kupova za rukometašice Trešnjevke. Nakon što je prvi susret otišao u korist Francuskinja sa samo šest pogodaka razlike, u drugom rezultatske neizvjesnosti nije bilo jer su Zagrepčanke ostale zamrznute na velikih minus 14...

U prvom susretu u Metzu koji je odigran u subotu rukometašice Trešnjevke nagovijestile su da bi mogle biti dostojan protivnik vrlo jakoj francuskoj ekipi. Čak štoviše, nakon 30 minuta igre zahvaljujući odličnoj obrani imali su i prednost 9:8, pa su Francuskinje u nastavku primorane na maksimalni angažman kako bi stigle do pobjede. Konačnih 26:20 sasvim je pristojan rezultat i veliko priznanje za našeg predstavnika, kojeg je u ovom dvoboju predvodila Džono s pet postignutih pogodaka.

Poučene iskustvom iz tog dvoboja, Francuskinje su u uzvratni susret dan kasnije ušle s punom snagom i vrlo brzo riješile pitanje pobjednika. Djevojke koje vodi Nenad Zvonarek u prvom su poluvremenu uspjele postići tek šest pogodaka, da bi na koncu izgubile s 33:19. Unatoč tako visokom porazu, Zagrepčanke nimalo ne bi smjele biti nezadovoljne svojim nastupom na europskoj sceni, budući da su ove sezone odigrale nekoliko sjajnih utakmica i dohvatile osminu finala jednog uglednog kontinentalnog natjecanja.

Subota, 14. veljače: Metz – Trešnjevka 26:20 (8:9)
Nedjelja, 15. veljače: Metz – Trešnjevka 33:19 (15:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!