Košarka

Sjajan tjedan braće Perinčić

Branimir Korać • utorak, 17.02.2009.
Sjajan tjedan braće Perinčić
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatske košarkaše diljem Europe po učinku su prošlog tjedna predvodili Hrvoje i Ivan Perinčić. Obojica su odigrali sjajne utakmice za svoje momčadi i bili najzaslužniji za nove pobjede...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): Vodeći Oberwart upisao je novi poraz, a ovaj put do njega je došlo na gostovanju kod Kapfenberga. Domaćin je slavio 88:83. Uz odličnog Youngblooda, Morić je bio najbolji kod gostiju, igrao je 33 minute i ubacio 18 poena (6/9 za dva, 0/2 za tri, 6/9 slobodna) uz sedam skokova i tri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Od onih koji su igrali protiv Kapfenberga, Stegnjaić je imao najmanju minutažu. Igrao je 17 minuta i ubacio deset poena (0/2 za dva, 1/2 za tri, 7/8 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Očekivanu pobjedu u 20. kolu belgijskog prvenstva upisao je Charleroi Dražena Anzulovića. Na gostovanju su bili bolji od Liegea 77:61. Jure Lalić igrao je 14 minuta i za to vrijeme ubacio tek dva poena (1/2 za dva).

Pankracije Barać (Charleroi): Pankracije Barać ostvario je zapaženiji učinak od Lalića u pobjedi u Liegeu. Za također 14 minuta ubacio je osam poena (2/3 za dva, 4/6 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (SAOS Hyeres Toulon): Vrijednu gostujuću pobjedu za bijeg iz opasne zone ostvario je Toulon kod Gravelinesa. Pobjedu gosti mogu zahvaliti Austinu Nicholsu i našem Hrvoju Perinčiću koji je za 34 minute izbombardirao koš domaćina sa sedam trica iz 11 pokušaja. Perinčić je ubacio 26 poena (1/2 za dva, 7/11 za tri, 3/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Slaven Rimac (Pau Orthez): Težak poraz upisao je Pau Orthez na gostovanju kod Nancyja. Gosti su poraženi s visokih 94:60, a Slaven Rimac za 17 minuta ubacio je četiri poena (1/2 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): EWE Baskets i dalje pobjeđuje. Momčad Jasmina Perkovića održava se na vrhu ljestvice, a u ovom kolu pregazila je na svom parketu Bremerhaven sa 102:75. Jasmin Perković bio je prvi strijelac kod domaćina ubacivši za 24 minute 17 poena (4/8 za dva, 3/3 za tri) uz četiri skoka i tri asistencije.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Olympiakos igra sve bolje, a u grčkom prvenstvu nije imao problema protiv Kavale. Slavio je 90:68, a Nikola Vujčić više se odmarao u odnosu na prošle utakmice, igrao je 13 minuta i ubacio devet poena (3/5 za dva, 3/5 slobodna) uz četiri skoka i tri asistencije.

Hrvoje Henjak (Rethimno): U 18. kolu A-2 lige Rethimno je poražen na gostovanju kod Near Easta 89:60. Hrvoje Henjak je u sastavu poraženih nastupio devet minuta i ubacio šest poena (3/6 za dva) uz dva skoka.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Drugoplasirani Ilisiakos slavio je na gostovanju u Dramasu 82:79. Ivan Kartelo odigrao je još jednu odličnu utakmicu u domaćem dresu, igrao je 26 minuta i ubacio 16 poena (6/7 za dva, 4/6 slobodna) uz sedam skokova.

Željko Župić (KAO Dramas): Uz Kartela vrlo dobru utakmicu u dresu Dramasa odigrao je i Željko Župić. Župić je za 24 minute ubacio 13 poena (3/4 za dva, 1/4 za tri, 4/4 slobodna) uz osam skokova.

Matija Češković (ICBS): Vodeći Peristeri neočekivano je poražen na svom parketu od ICBS-a 67:65. U pobjedi gostiju Matija Češković igrao je tek pet minuta i promašio jedan šut za tri poena.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (Falco): U 17. kolu mađarskog prvenstva Falco je gostovao kod slabog Enterneta i slavio 119:70. Posljednjeplasirani domaćin bio je slab sparing partner, a najbolji u redovima gostiju bio je naš Ivan Perinčić koji je za 23 minute ubacio 25 poena (6/6 za dva, 3/6 za tri, 4/4 slobodna) uz sedam skokova.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Još jedna solidna utakmica hrvatskog veterana u dresu kluba iz Trevisa. Benetton je poražen od Elda 77:73, a Nicević je za 30 minuta igre ubacio deset koševa (4/12 za dva) te prikupio šest skokova i jednu asistenciju.

Dalibor Bagarić (GMAC): Za 12 minuta igre Bagarić je postigao četiri koša (2/3 za dva) i uhvatio pet skokova, a njegov klub ostao je bez pobjede na gostovanju kod pretposljednjeg Rietija (66:75).

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): Energa je ostvarila vrlo važnu pobjedu svladavši Anwil 78:66. U pobjedi momčadi iz Slupska Mateo Kedžo igrao je 20 minuta i ubacio četiri poena (1/2 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna).

Igor Miličić (AZS Koszalin): Veteran Adam Wojcik bio je koban za Koszalin na gostovanju kod PBG Basketa. Koszalin je poražen 104:85 uz 28 Wojcikovih poena, a kod poraženih Igor Miličić igrao je 26 minuta i ubacio 11 poena (1/2 za dva, 3/4 za tri) uz pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Kristijan Ercegović (Gornik): Očekivani poraz upisao je Gornik kod aktualnog prvaka Poljske Prokoma. Prokom ih je svladao 109:77, a kod poraženih Kristijan Ercegović igrao je 24 minute i ubacio 11 poena (4/8 za dva, 3/5 slobodna) uz četiri skoka.

Damir Miljković (Turow): Važnu pobjedu upisao je Turow na svom parketu protiv Kotwice. Turow je bio bolji 83:72, a velike zasluge za tu pobjedu odnosi Damir Miljković koji je igrao 33 minute i ubacio 18 poena (2/3 za dva, 4/7 za tri, 2/2 slobodna) uz pet asistencija, četiri ukradene lopte i dva skoka.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): CSKA je u Moskvi s lakoćom svladao Spartak Primorje 93:65. Ključna je bila druga četvrtina koju su domaćini dobili s visokih plus 17, a u pobjedi je Zoran Planinić dao obol sa sedam poena (1/3 za dva, 1/4 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka i četiri asistencije.

SLOVAČKA

Jure Lozančić (Nova Ves): U play offu slovačkog prvenstva Nova Ves je svladala Bansku Bystricu 74:61, a u pobjedničkom sastavu Jure Lozančić igrao je 17 minuta i ubacio osam poena (3/5 za dva, 2/4 slobodna) uz tri skoka.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Punu minutažu imao je Ivan Škara kod Banske Bystrice. Gostujući trener ima tanak igrački kadar stoga za našeg internacionalca nije bilo odmora, a on je u tih 40 minuta ubacio 19 poena (8/14 za dva, 1/5 za tri, 0/1 slobodna) uz pet skokova.

Dario Livajić (Prievidza): U derbiju slovačkog prvenstvu u dvoboju dvije najbolje momčadi Prievidza je u gostima svladala Pezinok 97:94 i preuzela vodeću poziciju. Dario Livajić igrao je kod novog lidera šest minuta i promašio tri šuta za dva poena.

Dominik Štefanac (Dolny Kubin): Važnu pobjedu u borbi za ostanak ostvario je Dolny Kubin koji je na svom parketu nadigrao Handlovu 75:54. U pobjedi domaćina Dominik Štefanac igrao je 33 minute i ubacio osam poena (4/7 za dva, 0/1 slobodna) uz sedam skokova, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Antonio Bičvić (Handlova). Vrlo loša večer za šutere Handlove, pa tako i našeg Antonija Bičvića. Veliko pojačanje Denarryl Rice šutirao je 3/20 iz igre (2/15 za tricu), a u sivilo se uklopio i Bičvić koji je za 24 minute ubacio četiri poena uz loš šut 0/5 za dva, 1/5 za tri, 1/4 slobodna čemu je dodao tri skoka i dvije asistencije.

Marko Vlaić (Handlova): Ništa efikasniji nije bio niti Marko Vlaić. Vlaić je igrao 23 minute i ubacio tri poena (0/1 za dva, 3/4 slobodna).

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je na svom parketu upisalo vrlo visoku pobjedu protiv Chemosvita 95:64. Ivan Barišić dobio je 17 minuta i ubacio deset poena (3/4 za dva, 1/1 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Goran Marić (Komarno): Dobro je minutažu protiv Chemosvita iskoristio i Goran Marić. On je za 18 minuta provedenih na parketu ubacio deset poena (5/5 za dva) i tome dodao osam skokova.

Dražen Klarić (Chemosvit): U lošoj predstavi Chemosvita Dražen Klarić sudjelovao je 19 minuta. Za to vrijeme ubacio je deset poena (3/3 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna).

SLOVENIJA

Vlado Pašalić (Nova Gorica): U derbiju začelja u 19. kolu slovenskog prvenstva Nova Gorica poražena je na svom parketu od Postojne 81:78. Vlado Pašalić bio je prvo ime od domaćina, za 32 minute ubacio je 20 poena (9/14 za dva, 2/2 slobodna) uz devet skokova i dvije blokade.

Vjeran Soldo (Postojna): Vanu ulogu u važnoj pobjedi Postojne imao je Vjeran Soldo koji je upisao 35 minuta i 14 poena (7/11 za dva, 0/1 slobodna) i tome dodao četiri skoka i dvije blokade.

Antonio Žižić (Postojna): Za razliku od Solde, Antonio Žižić nije dobio tako veliku minutažu. On je igrao 11 minuta i ubacio šest poena (2/4 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Marin Han (Geoplin Slovan): Neočekivan poraz upisao je Geoplin Slovan na gostovanju kod Mercatora 77:74. Marin Han igrao je 15 minuta i ubacio dva poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Marko Šamanić (Polzela): Polzela drži priključak za momčadima sa samog vrha, a zadržala ga je pobjedom kod Zagorja 80:73. Marko Šamanić dobro je iskoristio danih devet minuta i u toj minutaži ubacio je deset poena (3/3 za dva, 1/1 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka i blokadu.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Helios je očekivano slavio na gostovanju kod Luke Koper 88:78. Kopranima nije pomogla niti odlična igra Dražena Bubnića koji je za 23 minute ubacio 20 poena (8/15 za dva, 0/1 za tri, 4/5 slobodna) uz tri skoka i dvije blokade.

Davor Marcelić (Krka): Krka je u derbiju kola poražena na gostovanju kod Zlatoroga 90:80. Davor Marcelić bio je dobro zaustavljen i za 27 minuta uputio je tek dva točna šuta za tri poena i ubacio tako šest poena.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Iza Zaragoze još je jedan neugodan gostujući poraz protiv osrednjeg Estudiantesa. Niti naš Andrija Žižić utakmicu neće posebno zapamtiti. Naime, 12 minuta na terenu iskoristio je za svega devet poena (4/5 šut za dva, 1/2 slobodna bacanja).

Mario Stojić (ViveMenorca): Iako su susret otvorili i više nego odlično, blijedi nastup tijekom druge i treće četvrtine donio je novi poraz igračima ViveMenorce. 23 minute na terenu naš Mario Stojić iskoristio je za solidnih 13 poena (6/8 za dva, 1/1 slobodna bacanja), dva skoka i asistenciju.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Svojih 25 minuta na terenu Baždarić je ipak iskoristio nešto lošije od Stojić. Naime, uz katastrofalan 1/6 šut za tri, odnosno 1/3 šut za dva upisao je tek dva skoka i dvije asistencije.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): U goste Bruesi Bilbao je otišao sa velikim nadanjima, no kući se vratio sa velikih 14 poena zaostatka. Niti jedan Hrvat, nažalost, nije se posebno istaknuo, no uvjerljivo najefikasniji bio je Banić koji je tijekom 35 minuta na terenu ubacio 11 poena (2/3 šut za dva, 7/8 slobodna bacanja) te upisao šest skokova i asistenciju.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Iako je dobio svega 14 minuta Pašalić je uspio upisati sasvim solidnih sedam poena (2/5 šut za dva, 3/4 slobodna bacanja) i skok.

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): Samo 14 minuta na terenu dobio je i Markota koji ipak nije bio uspješan kao njegov kolega. Uz 1/2 šut za tri Damir je uspio upisati tek jedan skok i asistenciju.

Stanko Barać (Tau Ceramica): Gotovo savršeni učinak Tau Ceramice prošlog je tjedna ponovno uzdrman. Naime, na gostovanju kod odličnog Real Madrida gosti su doživjeli tek drugi poraz u aktualnoj sezoni ACB lige. Niti Stanko Barać neće se prisjećati ovog tjedna s osmijehom na licu. Naime, tek četiri minute koje je proveo na terenu Barać je "iskoristio" za netočan šut za dva poena.

Marko Tomas (Real Madrid): Za razliku od Baraća, Marko Tomas i njegov Real Madrid vjerojatno još uvijek slave veliku pobjedu nad odličnom Tau Ceramicom. Ipak, naš reprezentativac sa jednim skokom i asistencijom uz 0/1 šut za dva i tri baš se i nije proslavio.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): U završnici švedskog prvenstva probudio se napokon Sundsvall. U novoj pobjedi kod Borasa 102:83 Srđan Subotić u 29 minuta ugradio je 21 poen (4/8 za dva, 2/2 za tri, 7/8 slobodna) uz četiri skoka i šest asistencija te tako bio prvi igrač susreta.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Fenerbahče je nakon poraza na gostovanju kod Mersina na svom parketu nadigrao Oyak Renault i svladao ga 77:70. Gordan Giriček za 28 minuta ubacio je deset poena (4/5 za dva, 2/3 slobodna) uz šest asistencija i tri skoka.

Mario Kasun (Efes Pilsen): Nakon ozljede polako se vraća Mario Kasun koji je dobio 14 minuta u pobjedi Efesa u derbiju kod Bešiktaša 94:82. Kasun je minutažu iskoristio za osam poena (4/4 za dva).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!