Tenis

Federer žrtvuje Davis Cup

Maja Giljanović • srijeda, 18.02.2009.
Federer žrtvuje Davis Cup
Foto: EPA

Roger Federer je otkazao nastup u Dubaiju sljedećeg tjedna, ali i Davis Cup meč 1. kola protiv SAD-a sljedeći mjesec...

13-erostruki pobjednik Grand slam turnira Roger Federer je u listopadu objavio da će se Švicarskoj staviti na raspolaganje odmah u 1. kolu što bi mu bio prvi nastup u tako ranoj fazi Davis Cupa još od 2004. godine.

Bolovi u leđima koji 27-godišnjaka muče od kraja prošle godine ipak su mu poremetili planove. Federer tako neće putovati ni u Birmingham u Alabamu gdje će SAD predvoditi Andy Roddick, niti će sljedeći tjedan nastupiti u Dubaiju.

Vezane vijesti

"Predostrožnosti radi, propustit ću sljedećih nekoliko tjedana kako bih posve zaliječio ozljedu i 100 posto zdrav dočekao nastavak sezone", stoji na Federerovim službenim stranicama.

"Dosta dugo sam se premišljao jer Dubai je jedna od mojih najomiljenijih destinacija" - osvojio ga je četiri puta - "dok tugu zbog propuštanja Davis Cupa, koji je svakom igraču posebno bitan, nije potrebno ni spominjati".

Švicarac je zadnji meč odigrao 1. veljače i porazom u finalu Australian Opena (Nadal) propustio izjednačiti rekordnih 14 Grand Slam naslova Petea Samprasa.

U taboru Amerikanaca vijest je dočekana pomiješanih emocija: "Veselili smo se i mi i navijači njegovom dolasku. Izvjesno smo sad mi favoriti, ali moram priznati da sam razočaran. Kvaliteta tenisa će patiti, a i navijači koji su pohrlili po ulaznice neće biti presretni", izjavio je izbornik SAD-a Patrick McEnroe.

16.000 ulaznica za mega-meč - Amerikance će zastupati Roddick, James Blake i braća Bob i Mike Bryan, dok će se gosti osloniti na olimpijskog pobjednika u igri parova (baš s Federerom) Stanislasa Wawrinku - rasprodano je za manje od sat vremena.

Pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu se sastaje ili s Hrvatskom ili s Čileom koji svoj meč 1. kola od 6. do 8. ožujka igraju u Poreču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!