Košarka

Rubio prvi, Delaš 11. u Europi

Maja Giljanović • četvrtak, 19.02.2009.
Rubio prvi, Delaš 11. u Europi
Foto: Bruno Karadža

Drugu godinu zaredom španjolski reprezentativac i prvotimac Juventuta Ricky Rubio proglašen je najboljim mladim košarkašem Europe...

Ricky Rubio je ponovio 2007. u kojoj je Španjolska u prvom redu zahvaljujući njemu osvojila naslov prvaka Europe do 18 godina, a ovog su ga puta izabrali nakon iskoraka u seniorskim vodama.

18-godišnjak je u srebrnoj u Pekingu Španjolskoj u prosjeku igrao 18 minuta i majstorski iskoristio pruženu priliku. Na OI još godinu dana "zeleniji" Rubio je, naime, prosječno bilježio pet poena, četiri skoka i tri asistencije.

Predsjednik Fibinog europskog ogranka George Vassilakapoulos je prokomentirao: "Kad god ga gledam, Ricky je sve bolji i bolji. Oduvijek smo znali o kakvom je talentu riječ, a u Pekingu je na najvećoj svjetskoj pozornici potvrdio naša očekivanja".

Drugim se mjestom iza Rubija mora zadovoljiti Talijan Danilo Gallinari (New York Knicks), a trećim Grk Kosta Koufos (Utah Jazz).

Centar Splita, 18-godišnji Mario Delaš koji je na Europskom U-18 prvenstvu u Grčkoj na kojoj je Hrvatska osvojila broncu izabran u najbolju petorku natjecanja, među 12 je najboljih mladih europskih igrača zauzeo 11. mjesto.

Najboljom mladom košarkašicom proglašena je Litavka Gintare Petronaite ispred prošlogodišnje laureatkinje Srpkinje Sonje Petrović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!