Košarka

"Prvaci svijeta 2014."

Branimir Korać • četvrtak, 19.02.2009.
"Prvaci svijeta 2014."
Foto: Nikola Movrić

Izbornik talijanske košarkaške reprezentacije Carlo Recalcati izjavio je kako vjeruje da Italija može biti svjetski prvak 2014. godine...

Košarkaški savez Italije jedan je od tri kandidata za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine za košarkaše. Osim Italije kandidati su Španjolska i Kina, a odluka o domaćinstvu bit će donesena krajem svibnja ove godine.

Talijanski izbornik Carlo Recalcati stavio je sebi i reprezentaciji težak uteg za vrat izjavom o budućnosti reprezentacije.

"Mislim da imamo sve uvjete da budemo svjetski prvaci 2014. godine. Bilo bi sjajno da budemo domaćini prvenstva i da se to onda dogodi u Italiji. 2014. godine naši glavni igrači bit će u punoj snazi i fizički i mentalno. Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Danilo Gallinari, Daniel Hackett, Gigi Datome, Luca Vitali, Giuseppe Poeta, Andrea Crosariol i Andrea Renzi naši su glavni aduti", govori Recalcati.

Recalcati se možda malo zaletio s izjavom o snazi svoje reprezentacije na tako daleko razdoblje, a talent i mogućnosti moći će pokazati već ovog ljeta u dodatnim kvalifikacijama u društvu još pet reprezentacija koje hvataju posljednji vlak za put na Eurobasket u Poljsku. Korak po korak gospodine Recalcati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!