Zimski sportovi

Kostelić već sutra na startu

Antonija Pavlić • petak, 20.02.2009.
Kostelić već sutra na startu
Foto: Dejan Popek

Nakon hang-treninga (treniranja na stazi na kojoj se vozi utrka, ali bez vrata), Ivica Kostelić je konačno odlučio da će vodeće mjesto u poretku Svjetskoga kupa braniti u obje utrke u Sestriereu - sutrašnjem veleslalomu i nedjeljnoj superkombinaciji...

Posljednji slobodni trening na stazi Kandahar Banchetta G u talijanskom Sestriereu donio je Ivici Kosteliću i konačnu potvrdu da je spreman odraditi obje utrke ovotjednog programa Svjetskoga kupa i pokušati tako obraniti 46 bodova prednosti pred Jean Baptiste-Grangeom u ukupnom poretku najboljih svjetskih skijaša.

Budući da se stanje s Ivičinim leđima rapidno popravilo, odluka da nastupi već u sutrašnjem veleslalomu (prva vožnja u 9.30, druga u 12.30 sati), bila je zapravo i logičan rasplet događaja. Mali problem ostaje ipak mogućnost novog pogoršanja ozljede kroz veleslalom, zbog čega je odluka o nastupu u nedjeljnoj superkombinaciji prolongirana za subotu.

Podsjetimo da će se uz Ivicu Kostelića sutra na startu naći još i Tin Široki, dok će Natko Zrnčić-Dim subotu iskoristiti za pripremu za 'svoju' disciplininu - nedjeljnu superkombinaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!