Zimski sportovi

Ivica odličan u odnosu na Cuchea

Antonija Pavlić • subota, 21.02.2009.
Ivica odličan u odnosu na Cuchea
Foto: Kristijan Komarica

Švicarac Didier Cuche "ponovio" je jučerašnju spustašku prezentaciju Lindsey Vonn i u današnjem veleslalomu Sestrierea pred Romedom Baumannom upisao 51, a Benjaminom Raichom i Massimilianom Blardoneom 97 odnosno 98 stotinki prednosti. Ivica Kostelić je bolnim leđima usprkos odvozio prilično solidnu vožnju i sa zaostatkom od 1.60 zauzeo devetu poziciju...

Najuspješniji skijaš na proteklom Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, Didier Cuche, spustivši se Kandahar Banchetta stazom gotovo sekundu brže od prvog ozbiljnijeg pratitelja Austrijanca Benjamina Raicha bio je svijet za sebe. Sedmoplasirani skijaš ukupnog poretka sa zaostatkom od 213 bodova za našim Ivicom Kostelićem osigurao si je nešto mirniju drugu vožnju budući da je teško očekivati da će mu netko i tada ozbiljnije priprijetiti.

Zanimljivo je da su iza Cuchea i Baumanna, koji se senzacionalno ugurao na 51 stotinku zaostatka, naredna četiri skijaša smještena u samo četiri stotinke sekunde - Benni Raich s vremenom 1:23.73, Massimiliano Blardone s vremenom 1:23.74, Aksel Lund Svindal s vremenom 1:23.75 i Manfred Moelgg s vremenom 1:23.76, što nam jamči pak iznimno uzbudljivu drugu vožnju.

Vezane vijesti

Ivica Kostelić, koji je tek jučer odlučio nastupiti u obje discipline ovotjednog programa, odvezao je priličnu solidnu vožnju, za svoje trenutne mogućnosti i odličnu, te sa zaostatkom od 1.60 zauzeo devetu poziciju. Još je važnije od toga ipak za našeg predstavnika pozicija prvog mu pratitelja u ukupnom poretku Svjetskoga kupa Jean Baptiste-Grangea koji je sa zaostatkom od +1.85 upisao 12. mjesto.

U prvih se deset može vidjeti pak najviše austrijskih kombinezona - osim Benjamina Raicha na trećoj poziciji tu su i pomalo senzacionalni drugi Romed Baumann, sedmi Stephan Goergl te osmi Marcel Hirscher, čime su potpuno zadovoljili austrijsku javnost nakon pomalo razočaravajućeg Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu.

Svjetski prvak iz Francuske Carlo Janka pak nije uspio završiti prvu vožnju, plasmana ga je stajala dekoncentracija u kompresiji u središnjem dijelu staze, zbog koje je jednostavno prošao kriva vrata.

Sestriere, veleslalom, prva vožnja:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:22.76
2. Romed Baumann (Austrija) +0.51
3. Benjamin Raich (Austrija) +0.97
4. Massimiliano Blardone (Italija) +0.98
5. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.99
6. Manfred Moelgg (Italija) +1.00
7. Stephan Goergl (Austrija) +1.28
8. Marcel Hirscher (Austrija) +1.41
9. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.60
10. Kjetil Jansrud (Norveška) +1.66
50. Tin Široki (Hrvatska) +5.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!