Košarka

Kup u rukama Lončara i Popovića

Branimir Korać • subota, 21.02.2009.
Kup u rukama Lončara i Popovića

Briljantnom predstavom u finalu košarkaši Uniksa iz Kazana uzeli su Kup Rusije svladavši favorizirani moskovski Dinamo 81:60...

Nakon što su u polufinalu svladali moskovski CSKA, igrači Uniksa napunili su se samopouzdanjem i upisali pobjedu i protiv drugog moskovskog velikana - Dinama. Dok su s CSKA igrali neizvjestan susret do završne četvrtine, Dinamo su doslovno razbili i svladali ga s visokih 81:60.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri i nakon njega je Dinamo imao laganu prednost. Međutim sve se okrenulo u drugih 20 minuta u kojima je Uniks igrao kao u transu i taj dio igre dobio s visokih 44:21. Posebno raspoloženi bili su u posljednjih deset minuta u kojima se Dinamo nije mogao sastaviti sa suvislom akcijom zahvaljujući sjajnoj obrani Uniksa.

Prvo ime susreta bio je naš reprezentativac Krešimir Lončar koji je za 25 minuta ubacio 20 poena (5/8 za dva, 3/4 trica) i dodao po tri skoka i blokade. Marko Popović igrao je 18 minuta i ubacio osam poena (2/5 trica) uz po dva skoka i dodavanja. Kod Dinama Sergej Bikov ubacio je 15 poena dok je Darjuš Lavrinovič dodao 12 poena i sedam skokova.

Kup Rusije, finale:
Uniks Kazan - Dinamo Moskva 81:60.

FOTO: unics.ru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!