Zimski sportovi

Kostelićeva prilika života

Antonija Pavlić • petak, 27.02.2009.
Kostelićeva prilika života
Foto: Dejan Popek

Ključna postaja ovogodišnjeg izdanja Svjetskoga kupa za hrvatskog će predstavnika i najvećeg izglednika za podizanje Velikog kristalnog globusa biti Kranjska Gora. Veleslalom i slalom će u ovom slovenskom skijalištu za Ivicu Kostelića biti od najveće važnosti, budući da nakon toga skijašima preostaju još samo po dva spusta i superveleslaloma te jedan slalom i veleslalom...

Leđa još nisu najbolje, no pokazao je da može i s bolovima. Trodnevno treniranje na Sljemenu nije donijelo Ivici Kosteliću neko bitnije poboljšanje, no lijekovi su učinili svoje i drže ga i dalje u solidnoj formi: "Situacija se nije bitnije popravila no i dalje s lijekovima uspijevam donekle kontrolirati bol. Dosta sam smanjio dozu za opuštanje mišića pa u zadnje vrijeme nisam baš najbolje, no nadam se da će u Kranjskoj Gori sve doći na svoje", rekao je Ivica Večernjem listu.

Najveći konkurent našem skijašu u Sloveniji bi trebao biti Benjamin Raich, a posebice se to odnosi na iskušenje veleslaloma, u kojem je u ovom slovenskom skijalištu najbolji austrijski skijaš pobjeđivao čak četiri puta. Prijetnje će dolaziti i od Grangea u slalomu, te Cuchea u veleslalomu, dok će Aksel Lund Svindal svoju priliku dočekati kod kuće u Kvitfjellu, te susjednom Areu, gdje će na programu biti brze discipline.

Pritisak se osjeća već u zraku, dugo hrvatski ljubitelji skijanja nisu ovako strepjeli za uspjehe nekog našeg skijaša. Janica je u posljednjim danima svoje karijere dobivala rekli bismo, s lakoćom, a veća uzbuđenja znala nam je prirediti tek s vremena na vrijeme u Svjetskome kupu, te malo češće na svjetskim smotrama. "Morat ću u Sloveniji napadati svaka vrata jer je Raich u veleslalomu jako dobar, a i voli Kranjsku Goru, ovdje uvijek osvaja puno bodova. Njega i smatram najvećim konkurentom, Grange će biti opasan u slalomu, no on ipak nema rezultata u brzim disciplinama pa neće moći ozbiljnije konkurirati ukupnom poretku. Mislim da ću pritisak početi osjećati u zadnji utrkama, ovako će ga na svakoj postaji biti malo."

Raich ipak, neće biti u Kranjskoj Gori jedini svoj na svome, Hrvatska nije daleko, za očekivati je mnogo "kockica", a i Ivica ondašnju stazu može smatrati gotovo svojom: "Doći će mnogo Hrvata, a i ja uživam skijati u Kranjskoj Gori, ne znam više ni koliko sam puta ovdje vozio i trenirao tako da Raich neće biti usamljen", našalio se najbolji svjetski skijaš.

Nakon Kranjske Gore i veleslaloma i slaloma slijede utrke spusta i superveleslaloma u Kvitfjellu, a potom i završnica u Areu sa po jednom od svake discipline - spust, superveleslalom, slalom i veleslalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!