Zimski sportovi

Kostelić kroz ušicu igle!

Petar Plevnik • subota, 28.02.2009.
Kostelić kroz ušicu igle!
Foto: Davor Sajko

Loše vijesti stižu nam nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori. Zahvaljujući velikoj pogrešci na srednjem dijelu inače vrlo lagane staze Ivica Kostelić do posljednjeg je trenutka morao strijepiti za nastup u drugoj vožnji...

Malo je tko očekivao da ćemo nakon prve vožnje velelslaloma u Kranjskoj Gori morati čekati i skijaša s brojem 65., Poljaka Jakuba Ilewicza, da bi smo saznali hoće li Ivica Kostelić izboriti nastup u drugoj vožnji. Ipak, za dvije stotinke Ivica je u konačnici uspio izboriti 30. mjesto i dobiti priliku da u drugoj vožnji osvoji još koji bod.

Sa startnim brojem osam Ivica je vrlo dobro krenuo u utrku, imao 30 stotinki zaostatka na prvom prolazu, da bi na srednjem dijelu staze prilikom malog skoka u širokom luku zaobišao jedna vrata, što ga je u cilju koštalo zaostatka od 1.68 sekundi.

Iako bi u normalnim okolnostima takav zaostatak bio više nego dovoljan za drugu vožnju, na ovako laganoj i vrlo dobro pripremljenoj stazi na Podkorenu, Ivica je do posljednjeg trenutka morao strijepiti hoće li mu to biti dovoljno za nastup u drugoj vožnji.

Odličnu formu u prvoj je vožnji potvrdio pobjednik iz Sestrierea Didier Cuche. Iskusni Švicarac uoči druge vožnje osigurao je 25 stotinki prednosti u odnosu na Talijana Massimiliana Blardonea te 35 u odnosu na Amerikanca Teda Ligetya i ukoliko Cuche danas pobjedi s pravom ga možemo svrstati u kandidate za pobjednika Svjetskog kupa, budući da je do kraja sezone preostalo najviše brzih disciplina.

Od Ivičinih konkurenata u najboljoj poziciji je trećeplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa Benjamin Raich koji se nalazi na četvrtom mjestu s 41 stotinkom zaostatka za Cucheom i ne napravi li Austrijanac u drugoj vožnji kardinalnu pogrešku gotovo sigurno nakon današnje utrke preuzet će vodstvo u Svjetskom kupu.

Srećom po Kostelića, ostala dva konkurenta za Veliki kristalni globus, Aksel Lund Svindal i Jean-Baptiste Grange, također nisu briljirali. Norvežanin je na 14. mjestu sa 1.06 sekundi zaostatka za Cucheom, dok je Francuz 17. s 1.19 zaostatka.

Kranjska Gora, veleslalom, prva vožnja:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:07.10
2. Massimiliano Blardone (Italija) +0.25
3. Ted Ligety (SAD) +0.35
4. Benjamin Raich (Austrija) +0.41
5. Thomas Fanara (Francuska) +0.60
6. Marcel Hirscher (Austrija) +0.66
7. Romed Baumann (Austrija) +0.68
8. Manfred Moelgg (Italija) +0.71
9. Carlo Janka (Švicarska) +0.72
10. Marcus Sandell (Finska) +0.96
...
30. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!