Rukomet

"Pokazali samo da možemo s najjačima"

Antonija Pavlić • subota, 28.02.2009.
"Pokazali samo da možemo s najjačima"
Foto: Ivan Ambroš

Dojam da su mogle više i da san o polufinalu Lige prvakinja nikako nije bio nerealan, ostavile su najbolje hrvatske rukometašice i na parketu Gimnazije Frana Galovića, u odlučujućem susretu četvrtog kola protiv danskog Viborga. Oba Podravkina trenera su zaključila nakon susreta da je ključna bila loša igra u prvom poluvremenu, kao i da je stizati sedam razlike jednostavno nemoguće bez velikog gubitka energije...

Igrom Podravke u prvom dijelu odlučujućeg susreta četvrtog krugaLige prvakinja nitko opravdano nije mogao biti zadovoljan. Mirisalo je već nakon prvih 30 minuta kako će se rasplesti ovosezonska europska avantura koprivničke momčadi, a te su se najave na koncu nažalost i obistinile, premda su Kokice u drugom poluvremenu otpustile ručnu i u tri navrata u rukama držale bod.

"Nisam zadovoljan ni igrom ni rezultatom u prvom poluvremenu, pa kako bih i mogao kada previše griješimo i naši napadi nisu tečni i staloženi. Haraldsen smo razbranili ponajprije lošim i nerazrađenim napadima, i u tome leži tajna ovoga poraza", rekao je pred kamerama HTV-a pomoćni trener Podravke Mato Matijević.

Zdravko Zovko nešto kasnije, pak, nije bio previše kritičan prema svojim igračicama, ili to barem nije htio pokazati, te je istaknuo teškoću vraćanja nakon velikih -7 u prvom dijelu: "Bili smo u prevelikom zaostatku u prvom dijelu da bi pobijedili danas, u biti sam i očekivao da ćemo pasti s energijom kad-tad jer je teško 'ganjati' toliko pogodaka prednosti u samo 30 minuta. Trebamo se sada samo okrenuti sljedećoj utakmici u Beču, iako nam ona ne može ništa donijeti."

Drugo poluvrijeme pokazalo je ipak "pravo" Podravkino lice. Koliko to može ohrabrivati? "Veseli me dobra igra u drugom dijelu jer smo prije svega pokazali da možemo igrati i nadigravati se s najjačima, te da u svakom susretu, bez obzira tko je s druge strane terena, imamo pravo nadati se bodovima", zaključio je koprivnički strateg.

Jedan od glavnih motora pokretača Podravkinog stroja bila je danas Andrea Penezić. No, i ona se na "radnu" temperaturu zagrijala tek u drugom poluvremenu: "Uspjeli smo stići sedam razlike i čak izjednačiti no za pobjedu nismo bili koncentrirani i nedostajalo nam je snage. Podbacili smo prije svega u obrani, u napadu je Haraldsen skidala nemoguće. Generalno smo zadovoljni uspjehom i prolaskom u drugi krug, no istovremeno i pomalo razočarane jer i dalje smatramo da smo sposobni za bolji rezultat."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!