Nogomet

"Doživio sam puno nepravde"

Bernard Jurišić • utorak, 03.03.2009.
"Doživio sam puno nepravde"
Foto: Kristijan Komarica

300.000 uloženih eura u Borisa Pandžu sve donedavno je izgledalo kao jedna u nizu promašenih investicija bivše uprave. No, stasiti Hercegovac istrpio je omalovažavanja, čak i guranje u drugu momčad i izborio se za mjesto standardnog u pobjedničkom Hajduku minule jeseni i ovog proljeća...

Boris Pandža prije dvije godine u Hajduk je stigao s argumentom mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. U utrku za njegov potpis uključio se i Dinamo, no tada 21-godišnji Mostarac je zbog izdašn(ij)e ponude s Poljuda Široki Brijeg ipak zamijenio Splitom.

Danas odluka o navijačima, HTV u Vinkovcima

Još se ne zna hoće li se prva utakmica polufinala Hrvatskog kupa između Hajduka i Cibalije (srijeda, 15:30h) igrati pred praznim tribinama. Hajduk danas očekuje odgovor disciplinskih tijela Udruge prvoligaša, a u splitskom klubu se nadaju da će njihov priziv uroditi plodom i da neće biti praznih tribina. U klub je stigla i obavijest da će HTV u nedjelju 15. ožujka direktno prenositi prvenstveni susret između Cibalije i Hajduka iz Vinkovaca od 20:15 sati.

U Splitu je prošao dug put od osporavanja do komplimentiranja, a najveću satisfakciju je dobio ustaljivanjem u prvih 11 momčadi koja krajem jeseni i početkom proljeća melje sve pred sobom. Derbi i Zaprešić su iz Pandže i Hajduka, u srijedu slijedi kup i Cibalia.

"Priželjkujem pobjedu bez primljenog gola, 2:0 ili 3:0 bi bilo super. Ja sam uvjeren da će naši napadači zabiti neki gol. U 90 minuta se može desiti svašta, možda i ne pođe kako želimo. No, naša forma i samopouzdanje mi daju vjeru da ćemo napraviti dobar rezultat već u prvoj utakmici. Sigurno bismo voljeli da se igra pred gledateljima, ali ne možemo ništa tu napraviti. Naše je dati sve od sebe i odigrati najbolje što možemo.".

Kako objašnjavate Hajdukovu, ali i svoju transformaciju od dolaska Ante Miše na mjesto prvog trenera?
"Posložili smo se u pravo vrijeme, prihvatili njegovu agresivnost i taktičke dodatke, a s pobjedama je raslo samopouzdanje. Miše je stavio igrače za koje misli da zaslužuju igrati i rezultati su mu dali za pravo. Sad možemo uživati, sve je sjelo na svoje mjesto".

Vi ste u Hajduku imali težak put do prve momčadi.
"Tu sam dvije godine i dogodilo mi se dosta nepravde i ružnih stvari. No, čvrst sam čovjek i teško me slomiti. Vidio sam se od početka priprema u prvih 11 i izborio sam se svojim radom za to mjesto. Vejić i J.Buljat? Dobro je igrati s njima, nemam nikakvih problema. Osjećam sigurnost kad se ponašamo kao ekipa i kad svi igramo čvrsto".

Ove zime se pričalo da su za vas zainteresirani neki inozemni klubovi?
"Zvali su me neki novinari, ali ja o tome nemam pojma. Niti me tko zvao, niti mi se obraćao, to nema veze s istinom. Kontakata nisam imao, niti sam mislio igdje ići iz Hajduka".

Smeta li vam što vas se doživljava kao grubog igrača?
"Smeta, itekako. Nisam ja nikakav 'mesar' ako sam agresivan i čvrst. Ja sam stoper i moram biti čvrst. Smeta mi i ta silna buka iz Dinama, mislim da su nepravedni. Da sam ja startao kao Robert Kovač na igrača Slavena u 1. minuti nedjeljne utakmice, rekli bi mi da sam kostolomac".

Nadate li se pozivu u reprezentaciju BiH za naredne kvalifikacijske oglede?
"Uvjeren sam da za mene ima mjesta u momčadi, ali hoću li igrati to mora izbornik odlučiti. Ako uzmemo 4 boda iz naredne dvije utakmice imamo realne šanse da se borimo za 2. mjesto iza Španjolske. BiH ove godine ima dobru generaciju i ako zdravlje posluži ključne igrače možemo ostvariti puno".

Pandžin najdraži igrač je stoper Chelsea John Terry, a o velikoj seriji pobjeda (osam zasad), 23-godišnji Hercegovac uz smješak kaže: "Ružno je razmišljati kako seriji jednom mora doći kraj. Neka potraje što duže. Hajduk prvak? Ja se nadam da će biti tako".

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!