Rukomet

"Cilj - uigrati se za Francusku"

Vedran Attias • srijeda, 04.03.2009.
"Cilj - uigrati se za Francusku"
Foto: Ivan Ambroš

Nakon Europskog prvenstva u Makedoniji, pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom je međunarodni turnir u Beogradu...

U vrlo ugodnoj i "domaćoj" atmosferi pripremaju se naše rukometašice u Kutini za svoj nastup na "Srbija Trophy" turniru koji je na programu ovaj vikend. Dan prije odlaska u Srbiju, pred novinare su došle igračice Nikica Pušić i Ivana Jelčić te izbornik reprezentacije Zdravko Zovko.

Naša se ženska reprezentacija već tradicionalno priprema u Kutini: "Izabrali smo Kutinu jer mi ovdje više nismo gosti nego - domaćini", rekao je izbornik i dodao: "Ovaj turnir je u sklopu priprema za SP u Kini i želimo se što bolje pripremiti za kvalifikacijski susret protiv Francuske o kojoj ne treba posebno govoriti."

Iako rezultat nije primaran, ipak: "Meni je rezultat uvijek važan, ali najvažnije je tamo igrati 5+1 obranu i isprobati neke nove igračice te tako vidjeti mogu li nam pomoći u budućnosti." Bit će ovo dobra proba za nove igračice: "Nakon EP naš je stav bio da moramo proširiti selekciju. Nakon (ne)opravdanih otkaza - mislim da je ovo dobra prilika da neke nove igračice pokažu što znaju."

Raspored natjecanja

Petak, 6. ožujak

Hrvatska - Makedonija 17.30

Subota, 7. ožujak

Hrvatska - Srbija 20

Nedjelja, 8. ožujak

Hrvatska - Rumunjska 15.30

Hrvatska će snage odmjeriti s Makedonijom, Srbijom i Rumunjskom: "Moram priznati da sam očekivao malo kvalitetniji turnir jer nekako stalno igramo sa Slovenijom, Srbijom i Makedonijom, no ovaj turnir je bila jedina prava i konkretna ponuda pa smo se za njega i odlučili." Izbornik je kratko prokomentirao protivnike koji nas čekaju: "Makedonke su nas dobile na EP i pokazale su da su dobre. Rumunjska dolazi s B momčadi, no i ta je momčad vrlo dobra. Što se tiče Srbije, ako dođu kompletne - jedna su od jačih reprezentacija u Europi, ali stvarno ne znam tko će igrati; promijenili su izbornika i cijeli stručni stožer pa je teško nešto konkretno prognozirati."

Osim rezultata koji nikada nije nevažan, Hrvatskoj je u Beogradu bitno uigrati momčad za težak kvalifikacijski susret s Francuskom koji naše cure očekuje u šestom mjesecu: "To je cilj ovog turnira - uigrati momčad za Francusku i isprobati neke mlade snage. Meni je najbitnije da smo svi zajedno na okupu i nadam se kako ćemo se još koji puta okupiti prije kvalifikacija jer dva tjedna, koliko je predviđeno za pripreme, nije dosta."

Lijevo krilo naše reprezentacije, Nikica Pušić, nerado se prisjetila poraza od Makedonije na Europskom prvenstvu: "Bolan je stvarno bio taj poraz, no mi se nikome ne idemo osvećivati. Idemo tamo biti kolektiv; igrati jedna za drugu i bez obzira što nekih cura nema - idemo osvojiti turnir."

Sve su igračice vrlo sretne i zadovoljne uvjetima u Kutini, no Pušić je ipak to željela posebno istaknuti: "Moram reći kako je ovdje stvarno predivna atmosfera i naježim se svaki put kada istrčim u dvoranu. Publika je divna; ljudi nas stvarno paze i - nemamo niti najmanji prigovor."

Dosta će na konačan rezultat i uspjeh u Beogradu utjecati obrane Ivane Jelčić: "Nama je uvijek drago kada se okupimo i sigurno će i ovaj turnir pridonijeti atmosferi. Što se tiče turnira, mi uvijek idemo pobjeđivati pa se nadam da ćemo ga osvojiti."

Kompletan stručni stožer i dogradonačelnik Kutine te predsjednik RK Moslavine Zlatko Grdić izrazili su obostrano zadovoljstvo prisustvom naše ženske reprezentacije u Kutini. Kao nagrada, i jednima i drugima, vrlo važna kvalifikacijska utakmica protiv Francuske koja će se igrati 6.6. igrat će se u - Kutini. Pošteno i zasluženo jer je grad to svojom podrškom našoj reprezentaciji svakako zaslužio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!