Vodeni sportovi

Split otvara proljetnu sezonu

Sportnet • subota, 07.03.2009.
Split otvara proljetnu sezonu

Nakon kadeta i juniora koji su već punom parom krenuli s novom sezonom ovoga tjedna pridružit će im se i seniori u olimpijskim klasama.

Split Olympic Sailing Week uvodna je regata za proljetnu sezonu Svjetskog kupa na regatnim poljima Europe i mnogima će poslužiti kao dobar test trenutačne spreme.

Sa zadovoljstvom ističemo da je nakon kraće stagnacije ova regata ponovno krenula uzlaznom putanjom. Na SOSW nastupit će jedriličari iz 11 zemalja, što je rekordni broj nacija za ovu regatu. Na startnim listama u pet klasa zasad je prijavljeno skoro 100 jedriličara. Prijave još uvijek pristižu u ured JK Labud. Ured će prijave primati sve do četvrtka (05.03.) ujutro, kada će se znati točan broj natjecatelja.

Očekivano najviše će natjecatelja biti u klasama Laser i Laser Radial. U ženskom olimpijskom jednosjedu Laser Radialu ove je godine u Splitu nastup iznimno dopušten i muškarcima. Lijepa konkurencija okupila se i u Finnu, a dobar trening imat će posade u klasama 470 i Zvijezda.

Glavni trener HJS-a Marko Mišura: "Novi olimpijski ciklus je pred nama. Izuzev nekolicine laseraša koji su jedrili regate Svjetskog kupa u prosincu u Australiji i u siječnju u SAD-u ostali hrvatski vodeći jedriličari su praktički posljednju regatu imali još u listopadu prošle godine. HJS je oglasio da svi jedriličari koji se žele izboriti za nastup na Mediteranskim igrama u Pescari trebaju nastupiti na Split Olympic Sailing Weeku, dakle to su jedriličari u klasama Laser, Laser Radial i 470. Uz njih vidim da su na startnim listama i naša vodeća imena u klasama Finn i Zvijezda, tako da ćemo moći vidjeti kakvo je i njihovo stanje trenutačno nakon zimske stanke. Regate nema jedino za RS:X i 49er. RS:X je također jedna od klasa koje nastupaju na Mediteranskim igrama i šteta je što ih nećemo moći vidjeti u Splitu, no pratit ćemo ih na proljetnim regatama Svjetskog kupa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!