Nogomet

Panathinaikos uvjerljiv, AEK furiozno

Luka Margan • nedjelja, 08.03.2009.
Panathinaikos uvjerljiv, AEK furiozno
Foto: EPA

I dok je Olympiacos odigrao neodlučeno na gostovanju kod PAOK-a, Panathinaikos je uzeo bodove na domaćem terenu i ponovno se vratio na drugu poziciju. Momčad AEK-a je na uvijek neugodnom travnjaku Panserraikosa pokazala svu raskoš svog talenta te pospremila čak pet pogodaka u mrežu domaćina...

Zeleno-bijeli nadigrali su Larissu na domaćem terenu rezultatom 3:0 i vratili se na mjesto prvog sljedbenika Olympiakosa iz Pireja. Bila je to jedna u nizu sigurnih predstava kluba iz Atene, koju su pogocima začinili Dimitris Salpingidis, Gilberto Silva i Lazaros Christodoulopoulos. Mario Galinović zaključao je prilaze svojim vratima, a Ante Rukavina je u utakmicu ušao u 85. minuti. Budući da je Olympiakos remizirao u ovom kolu, Panathinaikos se nalazi na "samo" devet bodova zaostatka.

Utakmica između Panserraikosa i AEK-a definitivno spada u ljepoticu kola budući da je postignuto čak šest pogodaka. Nogometaši gostiju od samog su početka krenuli agresivno i ambiciozno te su poveli već u 6. minuti pogotkom Ismaela Blanca. Domaćini izjednačuju pogotkom Nastje Čeha iz jedanaesterca, ali potom im slijedi potpuni potop. Blanco postiže još jedan pogodak, dok se dvama pogocima istaknuo i Rafik Djebbour. Posljednji gol u mreži domaćeg vratara djelo je Nachoa Scoccoa. Nino Bule odigrao je cijelu utakmicu u redovima domaćina.

Preostali naši predstavnici nisu se iskazali ovog vikenda u Grčkoj. Dario Krešić i Davor Kukec nisu bili niti na klupi Panioniosa, dok je Ivica Majstorović i dalje neizostavan kotač desetoplasirane momčadi prvenstva. Također, Danijel Cesarec ponovno nije bio u sastavu Asterasa Tripolisa. Njegova je momčad uzela "skalp" Arisu i tako osigurala nove bodove spasa.

Uz Ivicu Majstorovića, svih 90 minuta odigrali su i Mario Budimir te Zdravko Popović. Budimirov Ergotelis uspio je uzeti tri boda kod Thrasivoulosa, ali Popovićev klub nije bio te sreće te su izgubili na domaćem terenu od Levadiakosa. Zlatko Runje i Tomislav Vranjić nisu nastupili u ovome kolu.

Grčka, Super League, 25. kolo:
Nedjelja
PAOK – Olympiakos 0:0
Xanthi – Panthrakikos 1:0
OFI Kreta – Levadiakos 2:0
Panserraikos – AEK 1:5
Thrasivoulos – Ergotelis 1:3
Subota
Panathinaikos – Larissa 3:0
Asteras Tripolis – Aris 4:0
Iraklis – Panionios 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!