Nogomet

Jurčić: "Na agresivnost agresivnošću"

Petar Plevnik • nedjelja, 08.03.2009.
Jurčić: "Na agresivnost agresivnošću"
Foto: Bruno Karadža

Nakon što je krenuo pobjedom na klupi Dinama, poslije odigranog susreta na licu Krune Jurčića bilo je vidljivo zadovoljstvo učinjenim u Gradskom vrtu....

Dinamo je uspio ostvariti ono po što je došao u Osijek - pobjedu, koja će Modrima dati neophodan mir za ono što ih očekuje u nastavku prvenstva. Iako njegaova momčad nije pružila igru kakva se očekuje od prvaka države, svjestan je i bio i novi trener Krunoslav Jurčić: "Nisam imao iluzija da ćemo mi danas igrati preporođeno, jer promjena trenera ne donosi promjene preko noći. Bilo mi je jako bitno da vidim ovu drugu stranu. Ovi igrači će u svojoj karijeri igrati dosta teških utakmica kada samopouzdanje nije na dovoljnom nivou da bi taj nogomet bio tečan, lijep za gledanje. U takvim trenucima utakmicu izvlače karakterni ljudi, karakterni igrači. To mi je bilo bitno da vidim kod svojih igrača, da dobijem povratnu informaciju, oni su je dali i na tome im čestitam. Junački su izvukli ovu pobjedu."

I sam trener Dinama svjestan je da je pravi posao tek pred njim : "Znam da igra i prezentacija nisu bile na nekom visokom nivou, ali ja sam optimist. Bilo je bitno da prebrodimo ovu utakmicu danas da dobijemo vrijeme za podizanje potencijala koje ova momčad ima. Ja sam tek dva dana sa ekipom i bilo mi je bitno prebroditi ovu utakmicu, dobiti vrijeme za trening, za uigravanje nekih automatizama koje ja želim.".

Na pitanje kako je zadovoljan igrom Miroslava Slepičke, koji je prema dojmu svih novinara bio najlošiji pojedinac u momčadi Dinama, Jurčić je kratko odgovorio: "Zadovoljan sam njegovom igrom", dok je za još jedan kiks Roberta Kovača, koji Osječani nisu uspjeli iskoristiti rekao: "To je ta priča o samopouzdanju. Kad ga dobijemo, to će biti sasvim druga priča. Znanje je neupitno, samo treba doći do tog nivoa da se to znanje i demonstrira."

A o tome kakav bi smo Dinamo mogli gledati pod vodstvom Jurčića, trener Dinama neizravno je odgovorio upitan da komentira čak 59 prekršaja na utakmici:"Možda je Dinamo naučio jednu lekciju. Ako protivnik igra agresivno kao što je danas igrao Osijek, na čemu im čestitam jer volim agresivne momčadi, onda se na takvu igru uzvraća istom mjerom. Nadam se da ćemo mi u budućnosti uz tu agresivnost, imat i kvalitetu višu, da igramo agresivno, ali da u trenutku kada imamo loptu možemo ostvariti kvalitetnu igru."

Novi trener Dinama otrkio nam je i jedan zanimljiv detalj: "Prvu utakmicu u karijeri za Dinama odigrao sam u Osijeku i bilo je uspješno – zabio sam gol. I danas sam startao pobjedom. Očito je Osijek sretno mjesto za mene."

Među najboljim pojedincima u redovima Dinama večeras je svakako bio strijelac prvog pogotka Sammir: "Meni najviše odgovara kada igram na sredini terena. Ako trener traži da igram na lijevoj strani, meni nije problem.", na što je Jurčić dobacio: "Ako je bio najbolji na poziciji koja nije njegova, šta mislite kakav će tek biti kad bude igrao na pravoj poziciji".

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!