Automoto

Novi Toro Rosso pred teškim zadatkom

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.03.2009.
Novi Toro Rosso pred teškim zadatkom
Foto: EPA

Uz iznimku nove momčadi Rossa Brawna, Toro Rosso je predstavljanjem svog novog bolida okončao formalne predsezonske aktivnosti i upotpunio sliku novog izgleda Formule 1...

U ponedjeljak je i Toro Rosso javnosti predstavio svoj novi bolid, postavši tako posljednja, deveta momčad koja je to učinila. BrawnGP vremena za velike najave jednostavno nema, a i Toro Rosso je svoju prezentaciju obavio po brzom i kratkom postupku.

Novi STR4 otkriven je u ranim jutarnjim satima u Barceloni kako bi se odmah moglo krenuti sa završnim testiranjima prije otvaranja sezone u Australiji. S obzirom da su pri dizajnu upotrebljena mnoga saznanja stečena pri razvoju Red Bullovog RB5, ta su dva bolida vrlo slična, a Ferrarijev će motor ispod plave karoserije imati težak zadatak.

Naime, prošlogodišnji su rezultati - posebno pobjeda u Monzi - podignuli letvicu očekivanja, a u momčadi više nema najjače karike, Sebastiana Vettela. Njegovo je mjesto zauzeo mladi Švicarac Sebastien Buemi, a društvo će mu raditi starosjedilac Sebastien Bourdais.

Šef momčadi Franz Tost zna da neće biti lako: "2008. godina potpuno je nadmašila ciljeve. Stoga je naš ovogodišnji cilj nedjeljom napuštati stazu znajući da smo dali sve od sebe. Tako će rezultati ovisiti i o tuđim predstavama".

Tost je samim bolidom vrlo zadovoljan: "Izgleda dobro i pokazuje obećavajuće mogućnosti. Adrian Newey i njegov tim napravili su vrlo dobar posao".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1Video

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!