Nogomet

Tomasov već počeo vraćati uloženo

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 09.03.2009.
Tomasov već počeo vraćati uloženo
Foto: Bruno Karadža

Mladi Hajdukov veznjak Marin Tomasov tijekom priprema se znao žaliti na preveliki napor, no u utakmicama mu zato zasad ide sjajno. Osim što je zabio u Kupu, protekle je nedjelje održao Hajduk na vrhu nakon što je zabio za pobjedu protiv sesvetske Croatije...

Najbolja momčad 21. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Tomislav Butina (Dinamo) – Iskusni Dinamov vratar, koji je u posljednjim danima prijelaznog roka umalo otišao u Njemačku, u Gradskom je vrtu bio prilično raspoložen i s nekoliko je sjajnih obrana uspio zaustaviti udarce protivničkih napadača.

Obrana

Ivan Tomečak (Dinamo) – Mladi branič Dinama i u Osijeku je odigrao iznimno dobro na desnoj strani, a povremeno je pridonio i napadu. Jurčić je definitivno dobio kvalitetno rješenje na desnom boku pred kojim je, čini se, vrlo lijepa karijera.

Elvis Kokalović (Slaven Belupo) – Trener Slaven Belupa nema previše razloga za zadovoljstvo nakon dvoboja s Interom, no mladi reprezentativac ipak se može smatrati iznimkom zahvaljujući vrlo dobroj igri. Inter je samo u rijetkim uspio zaprijetiti vrataru koprivničkog prvoligaša.

Carlos (Varteks) – Brazilski branič vrlo se dobro snašao u prvim utakmicama u Varaždinu. Stigao je obavljati sve svoje zadatke pa i pripomoći suigračima u napadu kad je trebalo. Dokazao je svoju vrijednost za varaždinski sastav, kojem je igrač takvog kalibra baš nedostajao.

Veza

Arijan Ademi (Šibenik) - 17-godišnji veznjak Šibenika, kojem mnogi predviđaju blistavu budućnost, bio je jedna od najčvršćih karika Kalinićeva veznog reda. Presjekao je mnogo riječkih napada, a sudjelovao je i u napadačkim akcijama svoje momčadi. Igrač za kojeg radi vrijeme i koji će u bliskoj budućnosti biti prva zvijezda šibenskog nogometa.

Dražen Gović (Šibenik) - Promijenio je trener Šibenika Ivica Kalinić Govićevu poziciju u odnosu na dosadašnji dio sezone i to se pokazalo kao pun pogodak. Iza dva napadača, Zeca i Rodića, Gović je bio prava napast za riječki gol. Osim dva pogotka, jednog iz slobodnog udarca što je i inače njegova specijalnost, te drugog nakon malonogometne akcije sa Alispahićem, raspoloženi i rastrčani Gović bio je glavni kreator šibenskih napada. Odličnim asistencijama svoje je suigrače dovodio u matne prilike, ali oni nisu bili precizni. Veliki pljesak prilikom izlaska iz igre za Govića bio je u potpunosti zaslužen.

Josip Brezovec (Varteks) - Dao je Brezovec pogodak iz slobodnog udarca, a prije toga je odigrao sve što se dogovorio s trenerom Besekom. Nije lako na terenu odmijeniti Mumleka, on je čekao svoju priliku i solidno odradio posao.

Marin Tomasov (Hajduk) - Strijelac pobjedničkog pogotka u 51. minuti. Odlično je surađivao s Kalinićem, no nije uspio realizirati nekoliko njegovih dobrih asistencija. Ipak, prvijencu u Kupu dodao je i prvenstveni prvijenac, donio Hajduku tri boda i produžio niz prvenstvenih pobjeda na devet.

Napad

Ermin Zec (Šibenik) – Iako se u trećem kolu nastavka prvenstva nije upisao u strijelce kao u prva dva kola bugojanski napadač bio je kao i uvijek raspoložen za igru. Za potpun dojam nedostajao je tek pogodak. Ali bez obzira za to, silna rastrčanost, prodori i razigravanje suigrača Zecov su doprinos važnoj pobjedi.

Nikola Kalinić (Hajduk) - Kad prvi napadač ne zabije, obično se kaže da nije igrao dobro. To za Kalinića u utakmici protiv sesvetske Croatije ipak ne vrijedi. Bio je prvo ime utakmice, prodoran, nezadrživ, nesebičan. Stvorio je nekoliko matnih situacija Tomasovu, mučio obranu Croatije i bio iznimno raspoložen.

Mario Jurić (Slaven Belupo) – Koprivničani su se poprilično namučili u dvoboju s Interom ponajprije iz razloga što za igru nije bio previše raspoložen prvi golgeter Bojan Vručina, ali Slaven je ipak spasio Jurić pobjedonosnim pogotkom.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!