Nogomet

Video: Mladi Hrvat u Salzburgu

Mihaela Bradovski, Luka Margan • srijeda, 11.03.2009.
Video: Mladi Hrvat u Salzburgu

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih dječaka u dobi do dvanaest godina potpisao je ugovor s austrijskim Red Bullom, koji njemu i njegovoj obitelji jamči suživot u rodnome gradu Wolfganga Amadeusa Mozarta narednih pet godina.

Ante Ćorić već neko vrijeme slovi kao veliki talent među hrvatskim "limačima" te su ga kao takvog prepoznali i strani stručnjaci, između ostalih Chelsea, Barcelona, Bayern i Stuttgart. Međutim, njegov otac Miljenko Ćorić nije htio prenagliti s odlukom, već je konstantno izražavao želju da cijela obitelj prisustvuje razvoju mladog i talentiranog momka u nekoj većoj sredini.

Ta perzistentnost se na kraju višestruko isplatila te će narednih pet godina cijela obitelj živjeti u Salzburgu. Otac Miljenko postati će skaut Red Bulla za Hrvatsku (tim se poslom bavi već dulje vrijeme u Hrvatskoj), dok će Josip Ćorić, inače brat nadarenog mladića zaigrati u nekom od drugoligaških austrijskih klubova. Potonji je dosad nastupao za Rudeš i Moslavinu.

Ante je u novom klubu dobio nadimak "mali div". U Hrvatskoj je pak bio poznat kao "Zagrebovo čudo od djeteta". Naime, kao jedan od najtalentiranijih limača Zagrebove škole nogometa već je sa deset godina iskoristio sjajnu priliku. Uz dopuštenje NK Zagreb Ante je 2007. godine proveo tjedan dana u engleskom Chelseaju i to kao najmlađi europski igrač koji je ikada trenirao u jednom engleskom klubu.

Odigrao je i prijateljski susret sa West Hamom nakon kojeg su se Englezi ozbiljno zainteresirali za "wunderkinda iz Veslačke". Londonski klub ipak nije imao sreće, u Engleskoj ne postoji natjecanje za dječake mlađe od 14 godina što je u svoju korist iskoristio klub bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije, Nike Kovača.

Foto: The Red Bulletin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!