Košarka

Za publiku!

Vedran Babić • srijeda, 11.03.2009.
Za publiku!

Večeras su na rasporedu oba susreta 6. kola skupine G Eurolige te jedan iz skupine H. S obzirom da su već svi četvrtfinalisti poznati, na klubovima je da lepršavom i efikasnom igrom zaključe Top 16...

Skupina G

Nakon pobjede u spektakularnoj atmosferi pred više od 22 tisuće navijača u Beogradskoj areni prošloga tjedna, Partizan će u Rimu protiv Lottomatice pod svaku cijenu pokušati doći do pete pobjede i izbjeći sve izvjesniji okršaj s aktualnim prvakom Europe, CSKA-om, u četvrtfinalu.

"Ne vjerujem da Unicaja može iznenaditi Panathinaikos pa stoga mislim kako su naše šanse za prvo mjesto u skupini jako male. Bez obzira na to, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, ali misli su nam već pomalo okrenute prema CSKA", rekao je trener Partizana Duško Vujošević, koji vjeruje kako će Lottomatica biti motivirana da dođe do premijerne pobjede u Topu 16.

Što se utakmice u Ateni između Panathinaikosa i Unicaje tiče, domaćini će nastojati isprati gorak okus u ustima domaće sportske javnosti nakon ispadanja njihovih nogometnih kolega iz istoimenog kluba, koji je jučer ispao u osmini finala Lige prvaka. Zadaća Grka je jednostavna - pobijediti Unicaju i osigurati poziciju broj jedan u skupini.

"Sve je u našim rukama i očekujem od svojih igrača da se bore svom snagom ne bi li upisali pobjedu i donijeli nam toliko važnu prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici četvrtfinala", kaže trener Atenjana Željko Obradović.

Skupina H

Visokom pobjedom protiv Cibone u prošlome kolu, Montepaschi je i službeno zauzeo drugo mjesto iza moskovskog CSKA, pa će mu večerašnje gostovanje u Istanbulu kod Fenerbahčea poslužiti kao prilika za odmor pojedinih igrača i isprobavanje novih taktičkih zamisli. Barem tako zbori trener momčadi iz Siene Simone Pianigiani.

Montepaschi će na parket Abdi Ipekcija istrčati bez svog najboljeg skakača Ksistofa Lavrinovica, koji u prosjeku postiže 12 koševa i sedam skokova, a možda i bez razigravača Henryja Domercanta, koji je uganuo zglob.

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos103:95 *Unicaja Málaga
Virtus Roma88:72Partizan
1Panathinaikos 51+75
2Partizan 42-14
3Unicaja Málaga 24+23
4Virtus Roma 15-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos103:95 *Unicaja Málaga
Virtus Roma88:72Partizan
1Panathinaikos 51+75
2Partizan 42-14
3Unicaja Málaga 24+23
4Virtus Roma 15-84

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!