Košarka

Unicaja namučila Atenjane

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2009.
Unicaja namučila Atenjane
Foto: Davor Sajko

U skupini G Eurolige ulog je bio samo prvo mjesto u skupini, a osvojio ga je grčki Panathinaikos. Cibonini poznanici, Montepaschi i Fenerbahče, također su igrali za prestiž, pri čemu su se bolje snašli Talijani...

Montepaschi iz Siene je kao unaprijed siguran četvrtfinalist Eurolige nastup u Ciboninoj skupini H okončao pobjedom u Istanbulu. Talijanska je momčad bolje otvorila susret i prvu četvrtinu dobila s devet koševa prednosti, ali domaćini do poluvremena stižu do egala (39:40). Fenerbahče je u trećoj dionici čak i poveo, ali odluka je pala u posljednjih deset minuta utakmice.

U njima su Turci postigli samo pet koševa te je Montepaschi unatoč ne posebno pamtljivoj predstavi upisao nove bodove. Istaknuti treba tek Rimantasa Kaukenasa, koji je ubacio 27 koševa, dok je najbolji kod Turaka bio Mirsad Turkcan s 19 ubačaja.

Partizan je svoju priliku za osvajanjem prvog mjesta u skupini G prokockao u Rimu, gdje je Lottomatica ubilježila svoju prvu pobjedu u drugome krugu. Otpor Beograđana slomljen je čvrstom talijanskom obranom u drugoj četvrtini, koju je rimski sastav dobio rezultatom 23:11.

Košarkaši Nanda Gentilea do kraja su dvoboja rutinski održavali stečenu prednost i naposljetku slavili sa sigurnih +16 (88:72). Najraspoloženiji igrači na parketu bili su domaći aduti: Andre Hutson postigao je 23 koša, dok su Ruben Douglas i Ibrahim Jaaber dodali 18, odnosno 17 poena. Goste je sa 17 koševa i osam skokova predvodio Stephane Lasme.

Grčki Panathinaikos prvu je poziciju potvrdio puno teže nego što se očekivalo. Unicaja je usprkos nedostatku pravoga motiva sustigla visoko vodstvo domaćina s početka drugog dijela (62:40) i izborila produžetke. Međutim, snage za potpuni preokret više nije bilo. S dvije je trice u ključnim trenucima sve dvojbe riješio Drew Nicholas.

Prvo ime Panathinaikosa bio je Mike Batiste (22 koša, devet skokova), a u redovima momčadi iz Malage najefikasniji je bio Jiri Welsch s 21 košem.

U četvrtfinalnim ogledima sastat će se CSKA i Partizan, te Panathinaikos i Montepaschi.

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos103:95 *Unicaja Málaga
Virtus Roma88:72Partizan
1Panathinaikos 51+75
2Partizan 42-14
3Unicaja Málaga 24+23
4Virtus Roma 15-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!