Zimski sportovi

Raich: "Prazan sam, sve je izgubljeno"

Antonija Pavlić • subota, 14.03.2009.
Raich: "Prazan sam, sve je izgubljeno"
Foto: Davor Sajko

Bila je to neponovljiva prilika da se po drugi put u karijeri okiti naslovom najsvestranijeg skijaša svijeta. Slalom se ipak po tko zna koji put i u Areu pokazao varljivom disciplinom i Benjamina Raicha izbacio već nakon 20 sekundi vožnje. Odlučila su mršava dva boda, a ponovno je kao i prije dvije sezone u borbi između Svindala i Raicha manjak stajao kraj imena Austrijanca...

"U dobroj sam formi i imao sam dobar predosjećaj prije utrke; usto sam i brz i imao sam dozu samopouzdanja iz jučerašnjeg veleslaloma", počeo je svoje izlaganje Raich. "Ipak, slalom ponekad zna jako razočarati, dinamičan je i ne dopušta pogreške. Trenutno se osjećam prazno, bio sam potpuno koncentriran na ovu utrku, a sada je sve svršeno i izgubljeno."

Već gotovo tri sezone nesretni Austrijanac je tu, u vrhu, tri puta u nizu je završio na drugom mjestu, godinu prije toga je pobijedio, a još prije je sakupio po još jedno drugo i treće mjesto. Čini se da ga Globus "neće". "Ne znam što da sada radim, pokušat ću se prvo smiriti i srediti misli i vjerujem da će sutra sve biti puno bolje. Brzo ću se oporaviti", optimističan je austrijski skijaš.

Kada se pogleda pak druga strana medalje, moguće je ugledati lik Aksela Lunda Svindala i njegov moto: "Kad jednome smrkne, drugome svane". Norvežanin je uz malo sreće i nakon teške ozljede zbog koje je propustio veći dio prošle sezone, još jednom podigao najveći od svih globusa i pokazao tako da se uz ogromne napore i izvjesnu dozu talenta može učiniti mnogo toga.

"Imao sam sreće danas, Raich nije uspio završiti utrku i prevagnula su dva boda više koje sam prikupio tokom sezone. Osvojio sam više od 1000 bodova ove sezone, no sreća ipak nije u tome nego u činjenici da je u odlučujućem trenutku Raich izletio sa staze i ostavio mi čistu situaciju.", smireno je rekao novinarima vidno presretni norveški alpinist.

Globus je Svindal mogao osigurati i dan prije u veleslalomu, no shrvan je visokom temperaturom pokleknuo i dopustio Raichu da sam odlučuje o svojoj sudbini. "Mogao sam do ukupne pobjede doći i kroz veleslalom u petak, no što je tu je. Svu sam odgovornost svalio Raichu na leđa i on pod pritiskom nije uspio završiti utrku", prokomentirao je veseli pobjednik Svjetskoga kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!