Liga prvaka (Ž) - Grupa 1, 5. kolo, 14.03.2009.
Hypo Niederösterreich
Hypo Niederösterreich 38:28 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Demoliran Podravkin stroj

Antonija Pavlić • subota, 14.03.2009.
Demoliran Podravkin stroj
Foto: Kristijan Komarica

Podravka Vegeta u petom kolu skupine jedan Lige prvakinja u Beču ipak nije uspjela uzvratiti Hypu za poraz na domaćem terenu, te u Hrvatsku tako "donijeti" obećane bodove za europski klupski rejting. Austrijski je klub bio bolji s rezultatom 38:28, te Podravkašice time okrenuo prema posljednjoj domaćoj europskoj utakmici protiv Ikasta i pokušaju zadržavanja trećeg mjesta na ljestvici...

Premda Podravka nije igrala loše, barem u prvome dijelu u pretposljednjoj utakmici petoga kola Lige prvakinja, austrijski je Hypo Nö na parketu svoje dvorane ipak pokazao za klasu bolju igru od Kokica, te zasluženo pobijedio s rezultatom 38:28.

Hrvatske prvakinje su korak s vodećim klubom skupine jedan Lige prvakinja održavale tokom cijelog prvog poluvremena; igralo se uglavnom gol za gol, a najveću je prednost dosegnula austrijska momčad pred samim krajem prvoga dijela, kada se Podravka relaksirala i dopustila Bečankama da dođu do četiri zgoditka prednosti.

Najveću pomutnju u redovima hrvatskih predstavnica radila je u tim trenucima Timea Toth, koja je mrežu Ivane Jelčić pogodila čak osam puta, dok je koprivničku momčad predvodila koliko-toliko raspoložena Natalija Todorovska sa šest zgoditaka.

Još poletniju i lepršaviju igru prezentirao je Hypo i u nastavku; vidjeli smo nekoliko lijepo izvedenih cepelina i lobova, te se na momente činilo kako su Koprivničanke kraj ovako raspoloženog Hypa "tamo neke" amaterke. U prvih je deset minuta Hypo tako rezultat dignuo i na deset razlike, a dinamična i ritmična igra s obje strane rezultirala je i s mnoštvom pogodaka u nastavku, nažalost, većinom na strani domaćina.

Briljirala je u redovima Hypa ponovno Timea Toth, koja je do 45. minute već u mrežu Ivane Jelčić spremila svoj 16. pogodak. Igračice u crnome su i s njom na klupi pak nastavile trpati lopte u mrežu momčadi iz Koprivnice, a serija je prekinuta pogotkom Franić tek kada je Hypo napravio impresivnih 10:0!

Do kraja su susreta austrijske rukometašice samo potvrdile neokrznutost u skupini u dosadašnjem dijelu Lige prvakinja i rezultat postavile na konačnih 10 razlike - 38:28.

Peto kolo Lige prvakinja, skupina jedan:
Hypo Nö - Podravka Vegeta 38:28 (20:16)

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Viborg34:29Ikast-Brande EH
Hypo Niederösterreich38:28Podravka Vegeta
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!