Zimski sportovi

Medveščak napunio gol Mladosti

Goran Markuš • utorak, 17.03.2009.
Medveščak napunio gol Mladosti
Foto: Davor Sajko

Iako su se dobro držali tijekom uvodnih 20 minuta momčad Mladosti jednostavno se nije mogla nositi sa sjajnim Medveščakom koji je objeručke prihvatio ponuđeno i čak 13 puta pogodivši mrežu protivnika odnio prvu vrlo vrijednu pobjedu u finalu Prvenstva Hrvatske...

Neopreznost Mladosti Medveščak kažnjava već u drugoj minuti utakmice kada Veljko Žibret zabija sa ekspresno vodstvo "Medvjeda". Nakon brzog vodstva Medveščak se ne opušta i već minutu kasnije trese stativu da bi u petoj minuti susreta Marko Lovrenčić pogodio sa povećanje razlike na dva gola.

Međutim, odličan uvod kao da je pomalo ulijenio "Medvjede" što igrači Mladosti znaju iskoristiti i već u sedmoj minuti prekrasnim golom (gornji desni kut) Mario Novak smanjuje zaostatak na svega jedan gol. "Žuti" nastavljaju s pritiskom te u 13. minuti dolazi do nove velike prilike, no pak ipak ne prolazi kroz veliku gužvu ispred gola Medveščaka i na odmor se odlazi rezultatom 2:1.

Medveščak ponovno puno bolje otvara trećinu i novim golom Marka Lovrenčića ponovno se vraćaju na +2. Susret se rješava između 30. i 34. minute kada su "Medvjedi" čak tri puta precizni i bježe na velikih +5. Malo smanjenje razlike minutu kasnije Mladosti donosi Igor Jačmenjak.

Da se susret ne bi završio bez malo fizičkih obračuna pobrinuli su se Tomislav Čunko i Luka Žagar koje je međusobni sukob u 36. minuti igre stajao disciplinske kazne. Ovakav rasplet bolje koristi Medveščak koji do kraja druge trećine zabija još dva gola i bježi na ogromnih +6.

Niti posljednja trećina ne donosi nam ništa izjednačeniji susret. Naime, još se čak pet puta tresla mrežica gola Mladosti dok je tek Janko Kučera uspio zabiti gol večeras odličnom Medveščaku.

Ovakav rasplet situacije nimalo ne čudi te možda i najbolje odražava trenutni omjer snaga ovih dviju ekipa. Nakon što im je prošle godine upravo Mladost ukrala naslov prvaka ovom je pobjedom Medveščak došao na mali korak do 16. Prvenstva Hrvatske, a već će u srijedu s početkom u 17h u Domu Sportova dobiti priliku otići do kraja.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!