Hrvatski Kup, Polufinale, 18.03.2009, 17:00 h, Vinkovci, stadion HNK Cibalia, gledatelja: 2.000
Suci: Damir Trampus (Osijek), Grgić (Osijek), Novoselnik (Belišće)
Cibalia
Cibalia
0:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Nula u Vinkovcima za Hajdukovo finale

Ante Jukić • srijeda, 18.03.2009.
Nula u Vinkovcima za Hajdukovo finale
Foto: FaH

Nakon što su s uvjerljivih 4:1 slavili u Splitu, nogometaši Hajduka u uzvratnom su dvoboju polufinala Kupa rutinski odradili posao. Današnji dvoboj u Vinkovcima završen je s nepopularnih 0:0...

Cibalia
Cibalia
Hajduk
12
Davor Burcsa
 
Josip Duvnjak
8
Edin Husić
9
Tomislav Pavličić
(do 46')
13
Marijan Matić
3
Tomislav Čuljak
17
Vlatko Šimunac
(do 46')
20
Ivan Grgić
 
Damir Vidović
(do 88')
26
Josip Milardović
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
14
Mario Andričević
46'
22
Luka Kujundžija
46'
15
Adin Džafić
88'
Trener
Stanko Mršić
9
(do 63')
18
(do 85')
19
(do 63')
20
Josip Skoko
Pričuvni igrači
Trener
Ante Miše

Kao što se i očekivalo, drugi vinkovački obračun Cibalije i Hajduka nije pružio ni približno uzbuđenja kao onaj nedjeljni. Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja, po vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu, Splićani su samo potvrdili ono što je i uoči utakmice bilo jasno. Pogodaka danas nije bilo, tako da je ukupan rezultat ovog dvoboja ostao na splitskih 4:1.

Prvo uzbuđenje za promrzle gledatelje na današnjoj utakmici priredili su gosti. Marijan Buljat u šestoj minuti odigrao je dupli pas sa Skokom, ušao u 16-erac, ali je odugovlačio s udarcem, tako da je domaća obrana uspjela otkloniti opasnost. Još izgledniju priliku od Buljata četiri minute kasnije promašio je Kalinić, koji posve neometan ne uspijeva svladati Burcsu s nekih 15 metara. Odlično je najboljeg strijelca "bilih" u toj akciji proigrao Tomasov.

Vezane vijesti

Vrlo opasnih uvodnih 15-ak minuta za nebesko-plave okončano je još jednim "zicerom" gostiju. Ponovno je odličan asistent Tomasov, koji lansira Oremuša u "1 na 1" situaciju s Burcsom, no mladom napadaču Hajduka lopta bježi u ključnom trenutku. Nakon ove prilike vinkovački dvoboj uplovio je u nešto mirnije vode, iako treba reći da je Hajduk i dalje bio taj koji je tražio pogodak, kao da su Splićani željeli izravnati račune zbog izgubljena dva prvenstvena boda. Vinkovčani, pak, u prvom poluvremenu nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili vrata Subašića. Zabilježili smo tek dva pokušaja Milardovića iz slobodnog udarca, no bilo je to tek za popuniti rubriku.

Na poluvremenu je Stanko Mršić napravio dvije izmjene, a jedna od njih je, nažalost, bila prinuđena. Zbog nezgodnog udarca u glavu koji je zadobio u prvih 45 minuta, u svlačionici je pozlilo mladom Vlatku Šimuncu, umjesto kojega je u igru ušao Luka Kujundžija.

U 53. minuti Jurica Buljat demonstrirao je svu silinu svog udarca. Mladi stoper Hajduka "odapeo" je gotovo s centra i izmamio uzdahe s tribina, ali Burcsa se ipak nije dao iznenaditi. Kako se razvijala igra u sljedećih 20 minuta izgledalo je kako će taj Buljatov "projektil" biti najveće uzbuđenje drugog dijela, ali Hajduk u završnici ponovno počinje ozbiljnije prijetiti. U razmaku od samo 60 sekundi (73. i 74. minuta), u odličnim se situacijama našao Bušić, koji ipak nije uspio opravdati Mišino povjerenje. Bušić je, inače, u igru ušao u 63. minuti, umjesto Kalinića.

Kad se već činilo da će nebesko-plavi ostati bez ijedne prilike, ukazao se Kujundžija. Mladi napadač u igru je ušao na početku drugog dijela, a mogao je postati pravi junak da nije previše petljao u 82. minuti, kad je izašao sam ispred Subašića. Samo dvije minute poslije na drugoj strani identičnu situaciju je prokockao Tomasov, i to je bilo to, što se ove utakmice tiče.

S posljednjim zviždukom osječkog suca Danijela Trampusa spušten je zastor na Hajdukov petodnevni "izlet" u Slavoniju. Splićani su u Vinkovcima obranili prvo na prvenstvenoj ljestvici i potvrdili plasman u finale Kupa, čime su ispunili osnovni cilj koji su pred sebe postavili uoči polaska "gore", no tek će naredni tjedni pokazati koliko je, i jeli uopće, Pavličićev projektil usporio pohod "bilih" prema dvostrukoj kruni.

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!